Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Forma-1: már csak négy pilóta nem térdelt le a futam előtt

888.hu

2020.07.12. 17:28

Múlt héten még hatan voltak.

Lezajlott a száguldó cirkusz 2020-as idényének második futama, melyet a múlt vasárnapi versenyhez hasonlóan az ausztriai Spielbergben rendeztek. A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a korábban tervezett menetrendet, a versenynaptár a mai napig nem végleges. A héten két további futamot jelentettek be, így biztossá vált, hogy szeptemberben lesz egy második olaszországi futam Mugellóban, illetve az oroszországi Szocsiba is el fog látogatni a Formula-1 mezőnye.

A stájer nagydíjnak keresztelt második osztrák futamon Lewis Hamilton futott be győztesként Bottast és Verstappent megelőzve.

A verseny kezdete előtt ezen a hétvégén sem maradhatott el a térdelés, mely lassan már kötelező elemévé válik minden sporteseménynek.

Mint arról egy hete portálunk is beszámolt, múlt héten 6 versenyző döntött úgy, hogy nem vesz részt a kétes megítélésű állásfoglalásban. Közülük négyen, a holland Max Verstappen, a finn Kimi Räikkönen, a monacoi Charles Leclerc és az orosz Daniel Kvyat ezúttal sem térdelt le, ehelyett vigyázzállásban várták meg, amíg versenyzőtársaik végeznek.

Már csak négy egyenes gerincű pilóta maradt a Forma-1-ben.

Rajtuk kívül kiemelendő még a dán Kevin Magnussen, aki bár mindkét verseny előtt a térdelők között volt, kiemelte, hogy ő minden életért térdel, és nem szeretné, ha a nevét összemosnák a Black Lives Matter mozgalommal.

A Ferrarik továbbra is gyengélkednek, középmezőnyből való rajtolásukat követően még a futam elején ütköztek egymással, ezzel idejekorán véget ért számukra a küzdelem. Rajtuk kívül még a Renault pilótája, Esteban Ocon nem tudta befejezni a versenyt.

Maga a futam fordulatokban gazdag volt, a McLarent erősítő Lando Norris például az utolsó kanyarban szerezte meg az ötödik helyet, ezzel a múlt heti dobogós eredményéhez hasonlóan nagy meglepetést okozott.

Jövő héten a magyar nagydíjjal folytatódik a Formula-1-világbajnokság, ám az eddigi futamokhoz hasonlóan Mogyoródon is zárt kapuk mögött rendezik meg a versenyt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére