Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a törökországi brutális tisztogatás

Nagy Gábor

2016.09.10. 15:58

A török hatóságok szombaton õrizetbe vették a híres török újságírót, Ahmet Altant, a Taraf címû napilap korábbi fõszerkesztõjét és testvérét, Mehmet Altant, a szintén ismert egyetemi tanárt.
ANKARA, 15:58

A török hatóságok szombaton őrizetbe vették a híres török újságírót, Ahmet Altant, a Taraf című napilap korábbi főszerkesztőjét és testvérét, Mehmet Altant, a szintén ismert egyetemi tanárt.

Törökországba nagyon eldurvult a tisztogatási hullám. Most épp a Független Újságírói Platform (P24) jelentette a megdöbbentő esetet a Twitter-fiókján, de beszámolt róla az Anadolu hírügynökség is.

A testvérpárt állítólag a hatalomátvételi kísérlet előtti estén egy televíziós műsorban tett kijelentéseiért állították elő. A nyilatkozatokra vonatkozóan egyéb részlet sajnos nem áll rendelkezésünkre.

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kialakított hálózatot teszi felelőssé a puccskísérletért. A Taraf című lapot a mozgalomhoz fűződő kapcsolata miatt az incidens után bezárták.

A katonai hatalomátvételi kísérlet óta a P24 szerint eddig 115 újságírót vettek őrizetbe. A vizsgálatok a haderő mellett főként az igazságügyet, az oktatást, az egészségügyet és a médiát érintik.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére