Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a békülés a két Korea között

Bokor Gábor

2018.04.06. 07:50

A dél-koreai elnök hivatalának képviselõje pénteken jelentette be Szöulban, hogy Észak- és Dél-Korea szombaton tárgyal majd a két ország vezetõi között létesítendõ közvetlen telefonvonalról, ami egy újabb komoly lépés a béke felé vezetõ úton.
SZÖUL/PHENJAN, 07:50

A dél-koreai elnök hivatalának képviselője pénteken jelentette be Szöulban, hogy Észak- és Dél-Korea szombaton tárgyal majd a két ország vezetői között létesítendő közvetlen telefonvonalról, ami egy újabb komoly lépés a béke felé vezető úton.

A Mun Dzsein dél-koreai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető közötti forró drót megteremtéséről szóló megbeszéléseket a küldöttségek a két országot elválasztó demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban tartják.

A létrehozandó közvetlen telefonvonal a személyes konzultációkat segíti majd"

– közölte a Kék Ház, a szöuli elnöki hivatal tisztségviselője.

Dél-Korea küldöttsége csütörtökön utazott Phenjanba és ott találkoztak a kommunista állam vezetőivel. A tárgyalások során megállapodás született arról, hogy a két ország vezetője csúcstalálkozót tart.

Készek vagyunk hasonló találkozót tartani Donald Trump amerikai elnökkel is"

– közölték az észak-koreaiak.

A tárgyalások végén megállapodtak abban, hogy Kim Dzsongun és Mun Dzsein április 27-én találkoznak majd. Azóta a felek megbeszélések több fordulóját szentelték a találkozó előkészítésének, amelyek keretében megbeszélték annak protokolláris, biztonsági kérdéseket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére