Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatja a migránspropagandát az Amnesty

Bertha László

2016.05.19. 20:28

Az Amnesty International kutatást végzett 27 különbözõ országban, hogy miként állnak az emberek a bevándorlási válság kérdéséhez. Az eredmény természetesen pozitív.

Az Amnesty International kutatást végzett 27 különböző országban, hogy miként állnak az emberek a bevándorlási válság kérdéséhez. Az eredmény természetesen pozitív.

Az Ausztrál bevándorlási miniszter elmondta, hogy a választások közepén nem tudnak fogadni több menekültet, mert nagy részük írástudatlan és tanulatlan. Attól tart, hogy elveszik az állampolgároktól a munkát és terhelnék a jóléti rendszert:

„Sokan közülük nem tudnak még a saját nyelvükön sem írni, sem pedig számolni, nemhogy angolul kommunikáljanak! Ezek az emberek elveszik az ausztrál állampolgárok elöl a munkát, e felöl semmi kétség! Sokan munkanélküliek lennének, és kuncsorognának a munkanélküli segélyért. Élősködnének az egészségügyi pénzeken.”

A baloldali The Guardian szerint sok esetben ellentétes a megkérdezettek válasza a kormányuk ó politikai nézeteivel, ilyen például Ausztrália is, ahol a lakosság válaszai alapján szimpatizál a migránsokkal, így az 5. helyet kapta az indexen.

A vizsgálat során világossá vált, hogy nem feltétlenül van szükség Magyarország befogadási kvótáját latolgatni, mert a világ számos pontján szívesen látják őket.

A világméretű vizsgálatban 27000 embert kérdeztek meg, hogy mi az álláspontjuk a migránsválsággal kapcsolatban. 70 százaléka a megkérdezetteknek azt mondta, hogy a kormányuk többet is segíthetne a migránsokon, míg 80 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy nem bánnák, ha helyet kapnának városukban, de még akár a szomszédjuk is lehetnének a családok.

A felmérés szerint az első helyen Kína, a második helyen Németország és a harmadik helyen Anglia áll a legbarátságosabban a migránsok letelepedéséhez.

Tízből egy a válaszolók közül szívesen látna vendégül migránsokat, akár a saját otthonában is. Kínában 46 százalék, Angliában pedig 29 százalék válaszolt így. 

A menekültek túlnyomó többsége (86 százalék) nem iparosodott országokban telepszik le, hanem inkább fejlődő országokban találnak maguknak helyet. Ezekben az országokban túlnyomó részt pozitívan fogadják letelepedésüket.

Jordániában 650 ezer menekült talált otthonra, ahol az emberek 84 százaléka úgy véli, a kormánynak többet kellene tennie, hogy segítsen a háborús körülmények elöl menekülőknek.

Nemzeti vezetők és delegációk találkoznak a jövőhéten az ENSZ által összehívott világ találkozón, ahol arról értekeznek, hogy egyes országoknak pontosan hány menekültet kellene befogadnia a Közel-Keleten kialakult válság miatt.

Érdekesség, hogy az Amnesty International olyan országokat kérdezett meg a bevándorlási válsággal kapcsolatban, mint például Thaiföld, Dél-Afrika, Dél-Korea; a közép-európai országok közül azonban egyedül Lengyelország állampolgárainak véleményét kérték ki.

(The Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére