Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folyik a csata Berlinért: három védelmi vonal veszi körbe a karácsonyi vásárt

888.hu

2018.11.27. 07:18

Beengedték a migránsokat, most pedig háborús körülmények közötti biztonsági intézkedéseket kénytelenek bevezetni a németek. A berlini karácsonyi vásár már rég nem a karácsonyról vagy a vásárlásról szól, hanem leginkább a biztonságról, valamint a nemi erõszak elkerülésérõl.

Korábban egy tunéziai menekült teherautóval hajtott az emberek közé, 12-en haltak meg akkor. A németek ebből tanulván úgy döntöttek, hogy idén jobban megerősítik a város védelmét. 

Három védelmi vonallal veszik körbe a vásárt, amely a szakértők szerint egy 18 tonnás, óránként 80 kilométeres sebességgel érkező kamiont is képes lenne megállítani.

A legkülső gyűrű teherautóblokk névre keresztelt akadályokból áll. Tervezői szerint egy nyolcvan kilométer/órás sebességgel haladó 18 tonnás kamiont is képes megállítani.

A második kört az úgynevezett Terrablock torlasz jelenti, amely gépfegyveres támadások ellen fejlesztettek ki, a homokzsákokkal töltött rekeszek ugyanis fedezékül is szolgálhatnak.

Legbelül pedig betonelemek, illetve arra rögzített kerítéselemek vannak, amelyek a kéretlen betolakodók kivédésére szolgálnak.

A berlini városvezetés több mint 800 millió forintnyi eurót költött a védelmi rendszerre. Azt mondják, hogy ez kivételes eset, mert egyébként a kiállítóknak kellene viselni ezt a költséget, de ezt mintaprojektnek szánják, és szeretnék ha más német városok is átvennék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére