Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fizetniük kell a briteknek a Brexit után?

Kékes Viki

2016.11.14. 21:58

Az amerikai vízummentességi program európai verziója minden, nem uniós állampolgárt fizetésre kötelezne, aki be akar lépni a schengeni övezetbe.
BRÜSSZEL 21:58

Az amerikai vízummentességi program európai verziója minden, nem uniós állampolgárt fizetésre kötelezne, aki be akar lépni a schengeni övezetbe.

Az uniós belügyminiszterek a héten vitatják meg azt a tervet, amely szerint a briteknek 10 fontot kell fizetniük, ha a Brexit után be akarnak lépni a schengeni övezetbe. Az amerikai vízummentességi program európai változatát már most támogatja Sir Julian King biztonsági unióért felelős biztos.

King szerint a terv egy értékes adaléka lehet a nemzetközi terrorizmus elleni harcnak, ezért ő maga mutatja majd be azt a többi biztosnak kedden.

Úgy gondolom értékes lehet ez a terv, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy minél többet tudjunk meg azokról, akik az unió területére akarnak lépni. Néhány esetben még azelőtt beavatkozhatunk majd, hogy megérkeznének."

Mint ismeretes, a brit útlevéllel rendelkezők szabadon utazhatnak Európában, de azt, hogy mi lesz a Brexit után, egyelőre nem tudni. A mostani terv egy nagyobb terrorellenes csomag része, amelyet egy évvel a párizsi merényletek után terjesztettek a Bizottság elé.

A folyamatos, válogatás nélküli és magas szintű veszély miatt az európai polgárok 80 százaléka több cselekvést követel ezen a területen. De a terrorizmus csak egy része ennek. Szintén fontos a számítástechnikai bűnözés és a szervezett bűnözés elleni harc is."

– tette hozzá King.

Az uniós belügyminiszterek pénteki, rendes ülésen a teljes, módosítás alatt álló terrorellenes csomagot átnézik majd. A tervről, miszerint a briteknek fizetniük kell, ha be akarnak lépni a schengeni övezetbe a brit belügyminiszter azt mondta:

Úgy gondolom ez egy kétirányú tárgyalás. Az EU és a biztosok most különböző alternatívákat mérlegelnek. Velünk együtt. De abban biztosak lehetnek, hogy én azt fogom figyelembe venni, ami a legjobb Nagy Britanniának." 

A szóban forgó terrorellenes csomag egyébként olyan lépéseket tartalmaz, mint például az Európából Irakba vagy Szíriába utazás büntethetővé tétele, a hatástalanított lőfegyverek tartásának megnehezítése, valamint az internetes cégek kényszerítése a szélsőséges anyagok eltávolítására.

(The Guardian

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére