Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Finnország egészségügyi vészhelyzetet rendelt el

888.hu, MTI

2021.03.01. 16:10

A fertőzöttek számának hirtelen növekedése miatt.

Az intézkedés lehetővé teszi a kormány számára, hogy elrendelje az éttermek, illetve további iskolák bezárását, és korlátozza az egyes régiók közötti utazást. Az utazási korlátozásokat azonban csak az ország legsúlyosabban érintett térségeiben vezetik be, március 8-ától három hétre.
Az erre vonatkozó indítványt már beterjesztették a parlament elé. Finnország nemrég lezárta határait a koronavírus korábbinál fertőzőbb mutációinak terjedése miatt.

A kormány szükségesnek ítéli, hogy tovább korlátozzuk az emberek érintkezését”

– mondta Sanna Marin miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján. „Mostantól az embereken múlik, hogy milyen lesz a tavasz és a nyár” – tette hozzá.
Sanna Marin közölte, hogy szükség esetén akár éjszakai kijárási tilalmat is elrendelhetnek.

Az észak-európai országban eddig sikeres volt a járvány elleni küzdelem, Izland és Norvégia után ott a harmadik legalacsonyabb a regisztrált fertőzöttek száma Európában. A kormány márciusban vezetett be járványügyi korlátozásokat, amelyeket később – az esetszámok csökkenését követően – fokozatosan feloldott.
Az utóbbi két hétben azonban több finnországi régióban is növekedett a fertőzöttek száma, elsősorban az országban is kimutatott vírusmutációk nyomán, járványgócokat jelentettek a lappföldi síelőknél, a hajógyárakban és építkezéseken.
Az 5,5 millió lakosú Finnországban eddig 58 064 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 742-en hunytak el a betegség következtében. Jelenleg 210 pácienst kezelnek kórházban, az aktív fertőzöttek közül 1282 személy szervezetében mutatták ki a vírus mutációit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére