Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Finnország 400 millió euró értékű katonai felszerelést szállít Ukrajnának

888.hu / MTI

2023.01.20. 14:30

Finnország pénteken minden korábbinál több, 400 millió eurónyi (158 milliárd forint) haditechnikai felszerelés szállítását jelentette be Ukrajnának.

 

„Ukrajnának továbbra is szüksége van támogatásra ahhoz, hogy megvédje területét.” – indokolta a szállítást Mikko Savola finn védelmi miniszter.
Az újabb szállítmány megháromszorozza az eddig Ukrajnának nyújtott finn katonai segély értékét. Az észak-európai ország már 11 alkalommal szállított hadianyagot Ukrajnának, a mostani segély értéke azonban kétszer annyi, mint az összes előző szállítmányé együtt.

Arról, hogy Leopard 2 harckocsikat küldenek-e, később döntenek, miután a szövetségesekkel a németországi Ramstein légitámaszponton megbeszéléseket folytatnak – közölt Miika Pinnonen, a védelmi miniszter különleges tanácsadója.

 

Csak annyit mondhatok, hogy ez a csomag nem tartalmaz Leopard harckocsikat. (...) nehézfegyverzetből és lőszerekből áll.”

– fogalmazott.

A mostani segélycsomag adományozása Svédország segítségével vált lehetővé, amely vállalta, hogy szükség esetén segít Finnországnak pótolni a most elküldött felszerelést.

Finnország és Svédország védelmi miniszterei még a pénteki nap folyamán aláírják az Ukrajnának nyújtandó támogatásról szóló szándéknyilatkozatot Ramsteinben – közölte a finn védelmi minisztérium.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére