Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fillonban már a saját stábja sem bízik

Bertha László

2017.03.04. 09:28

A jobbközép Francois Fillon kampányigazgatója, Patrick Stefanini is benyújtotta lemondását.
PÁRIZS, 09:28

A jobbközép Francois Fillon kampányigazgatója, Patrick Stefanini is benyújtotta lemondását.

A republikánusok elnökjelöltjének stábja péntek este jelentette be, hogy Stefanini benyújtotta lemondását Fillonnak, aki azt elfogadta. A kampányigazgató helyét Vincent Chriqui veszi át hétfőtől.

A Le Journal du Dimanche című lap nyilvánosságra hozta a kampányigazgató lemondó levelét, melyben sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a családtagjai feltételezett fiktív parlamenti állásai miatt ügyészségi eljárás alá került Fillon nem lép vissza az elnökjelöltségtől, ahogy azt ő is tanácsolta neki.

Szinte semmi sem maradt a munkánk gyümölcséből, azaz a jobboldal és a centrum összefogásából a jelöltséged mögött. A vereséged az első fordulóban már nem kizárt. Nem vagyok hajlandó vállalni ezt a perspektívát”

– írta Patrick Stefanini, aki a levélben arra is utalt, hogy a jobboldali politikusok sora hagyja el a kampánystábot, amióta Fillon maga jelentette be, hogy vádemelés céljából március 15-re beidézték a vizsgálóbírók.

Politikustársai elsősorban azt kifogásolják, hogy január 26-án a legnézettebb tévéhíradó élő adásában Fillon maga ígérte meg, hogy amennyiben eljárás indul ellene, visszalép az elnökjelöltségtől, ezért a jobboldal hitelessége múlik a szaván.

A Libération című baloldali napilap számlálója szerint folyamatosan nő a Fillonnal szerda óta szembeforduló jobboldali képviselők száma, ami péntek este 9 órára elérte a 139-et. A politikus azonban újabb mozgósításba kezdett.

Ne hagyjátok, hogy elvegyék tőletek a választást, ellenállásra kérlek titeket, sőt még többre, kérlek, hogy gyertek velem!”

– jelentette be a Twitteren-oldalán megosztott videóban az elnökjelölt, melyben arra kéri támogatóit, hogy „nagy számban” vegyenek részt a vasárnapi támogató nagygyűlésen, ami ellen már egy ellentüntetés is szerveződik.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Fillon mindössze 19 százalékot érne el az elnökválasztás első fordulójában, így nem jutna be a második körbe. Ha a politikus visszalépne, akkor a novemberi előválasztás második helyezettje, Alain Juppé venné át a helyét. A jelenlegi állás szerint Juppé 26,5 százalékot kaphatna az első fordulóban, és a 25 százalékot elérő Macronnal együtt jutna be a második fordulóba, míg Marine Le Pen 24 százalékkal a harmadik helyre szorulna vissza – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére