Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Figyelmeztetés: Amerika nem tűri a választásokba való beavatkozást

888.hu / MTI

2020.09.10. 20:32

Az Egyesült Államok szankcióval sújt orosz és ukrán állampolgárokat az amerikai választási folyamatba történő beavatkozás kísérletéért – jelentette be a washingtoni pénzügyminisztérium csütörtökön.

A tárca közleménye szerint a büntetőintézkedések három orosz és egy oroszbarát ukrán állampolgárt érintenek.

A három orosz állampolgár – Anton Andrejev, Darja Aszlanova és Artem Lifsitsz – az Internet Research Agency (Internetkutató Ügynökség) nevű orosz állami vállalat alkalmazottja. A céget Kremlhez közeli intézményként tartják számon, amely álinformációk közlésével és trollok működtetésével manipulálja a közösségi portálok felhasználóit.

A szankcióval sújtott ukrán állampolgár az az Andrij Derkacs független parlamenti képviselő, aki idén tavasszal olyan hangfelvételeket mutatott be, amelyeken vélhetően Joe Biden volt alelnök, a demokraták jelenlegi elnökjelöltje és Petro Porosenko egykori ukrán elnök beszélgetése volt hallható.

Porosenko elnöksége idején került Joe Biden akkori amerikai alelnök fia, Hunter Biden a Burisma ukrán gázcég igazgatósági tagjainak sorába.

„Andrij Derkacs az ukrán parlament tagja, több mint tíz éve aktív orosz ügynök és folyamatosan szoros kapcsolatban áll az orosz hírszerző szolgálatokkal” – olvasható a Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter által aláírt közleményben. A tárcavezető leszögezte: a szankciók „egyértelmű figyelmeztetést jelentenek Moszkva és megbízottjai számára, hogy tevékenységüket nem tűrik”.

Az amerikai döntés értelmében a szankcióval sújtottak esetleges amerikai bankszámláit és vagyontárgyait befagyasztják, és az amerikai állampolgároknak, valamint a gazdasági élet szereplőinek megtiltják a velük esetlegesen fenntartott üzleti kapcsolatokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére