Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fico: egyetlenegy brüsszelita sem kényszeríthet minket a migránsok befogadására

Nagy Gábor

2018.01.05. 15:10

Andrej Babis, az újdonsült cseh kormányfõ legelsõ hivatalos útja pénteken Pozsonyba vezetett. Robert Fico a közös sajtótájékoztatón bejelentette: semmilyen brüsszeli bürokrata nem kényszeríthet minket arra, hogy migránsokat fogadjunk be. Babis pedig ismét leszögezte: Csehország sem kér a brüsszeli kényszerkvótából.
POZSONY, 15:10

Andrej Babis, az újdonsült cseh kormányfő legelső hivatalos útja pénteken Pozsonyba vezetett. Robert Fico a közös sajtótájékoztatón bejelentette: semmilyen brüsszeli bürokrata nem kényszeríthet minket arra, hogy migránsokat fogadjunk be. Babis pedig ismét leszögezte: Csehország sem kér a brüsszeli kényszerkvótából.

Robert Fico és Andrej Babis találkozóján a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése mellett súlyponti témaként került terítékre a visegrádi négyeknek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) az Európai Unión belüli érdekérvényesítése, különös tekintettel a migrációt érintő kérdésekre.

Utóbbival összefüggésben a két kormányfő ismételten elutasította, illetve nem hatékonynak és megosztónak nevezte a migránsok szétosztására vonatkozó kvótákat.

Leszögezték azt is, hogy a migránskvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás tekintetében a V4-ek szolidaritást fognak mutatni egymás iránt, és hangsúlyozták: kitartanak amellett, hogy az EU-ban az alapvető fontosságú politikai döntéseket teljes konszenzussal kell meghozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére