Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa új bírói testülettel szállna szembe a pedofíliával

888.hu

2016.06.04. 15:18

Új bírói hatóság létrehozását hagyta jóvá a Vatikánban szerdán Ferenc pápa, a testület azoknak a püspököknek az ügyében fog eljárni, akik szándékosan eltussolták vagy nem jelentették a kiskorúakon elkövetett papi erõszakot.
RÓMA, 15:18

Új bírói hatóság létrehozását hagyta jóvá a Vatikánban szerdán Ferenc pápa, a testület azoknak a püspököknek az ügyében fog eljárni, akik szándékosan eltussolták vagy nem jelentették a kiskorúakon elkövetett papi erőszakot.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a püspökök ellen abban az esetben is eljárást indítanak, ha nem intézkedtek annak érdekében, hogy megelőzzék a kiskorúak elleni szexuális visszaéléseket. A vatikáni közlemény szerint az új hatóság a Hittani Kongregáció égisze alatt fog működni.

Az áldozatok jogait képviselő szervezetek hosszú idő óta követelik egy olyan bíróság megalakítását, ami azon püspökök ügyében is jogosult eljárni, akik nem közvetlenül érintettek a gyermekmolesztálási ügyekben.

A katolikus egyházfő 2013 végén bizottságot alakított az egyház tagjai által elkövetett pedofil visszaélések gyermekáldozatainak védelme érdekében. A most bejelentett hatóság létrehozására ez a – Sean O'Malley amerikai bíboros vezette – bizottság tett javaslatot.

Ferenc pápa tavaly bocsánatot kért a pedofil papok által elkövetett bűncselekmények áldozataitól; ez volt az egyházfő addigi legélesebb hangú nyilatkozata, amelyet a római katolikus egyházat érintő botrány kapcsán tett.

Az eddigi, talán legnagyobb botrányt John Geoghen atya kavarta, aki ellen 86 áldozat indított pert. A sztorit már azóta meg is filmesítették (Spotlight), ami hasonlóan azzal szándékkal készült, hogy a bűnösöket védő rendszer többé ne kapjon teret.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére