Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa szerint szélesebb lehetõségeket kell kínálni a migránsoknak

Pörge Béla

2017.08.21. 15:28

Ferenc pápa az illegálisan bevándorolni próbálók befogadására buzdított hétfõn a Migránsok és Menekültek Világnapjának kapcsán, amit a katolikus egyház legközelebb csaknem fél év múlva, 2018. január 14-én tart.
VATIKÁN, 15:28

Ferenc pápa az illegálisan bevándorolni próbálók befogadására buzdított hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjának kapcsán, amit a katolikus egyház legközelebb csaknem fél év múlva, 2018. január 14-én tart.

A pápa üzenetében úgy fogalmazott, hogy az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest.

A személyi okmányok nélkül érkezőket szívesen kell látniuk a fogadó nemzeteknek, a kormányoknak pedig még több embert kell segíteniük, akik nyomor és konfliktusok elől menekülnek – hangsúlyozta az egyházfő.

Szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek, hogy biztonságosan és törvényesen léphessenek be célországukba  Gyorsítani és egyszerűsíteni kell a humanitárius vízumok megadásának, a családok egyesítésének eljárását. Az újonnan érkezőknek megfelelő és emberhez méltó elhelyezést kell felajánlani, biztosítani kell hitük és vallásuk gyakorlásának szabadságát, és segíteni beolvadásukat"

— fogalmazott a pápa.

Hozzátette, hogy az állampolgárság megadásának eljárása felgyorsítható, ha a befogadó államok eltekintenek pénzbeli és nyelvtudási követelményektől — írja az MTI.

A pápa üzenetében felemelte szavát mindennemű kollektív kiutasítás ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére