Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa szerint először a szívekben kell letenni a fegyvert

888.hu

2022.11.02. 13:20

Fontos üzenet a békéről!

 

Mindenszentek ünnepén a békéről értekezett a katolikus egyházfő.

Gondolatmentét a nyolc boldogság legaktuálisabb mondására építette. „Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek” – írja a Biblia.

 

Mindannyian békére vágyunk, de gyakran nem is igazán békét akarunk, hanem azt, hogy békében legyünk, hogy békében maradjunk, hogy ne legyenek problémáink, csak nyugalom.”

– jelentette ki a pápa.

Jézus békéje „nagyon különbözik attól, amit mi elképzelünk” – mondta, mert Jézus „nem a nyugodtakat, a békében élőket nevezi áldottnak, hanem azokat, akik a békéért dolgoznak és küzdenek a békéért, a béke építőit és teremtőit”.

Ferenc pápa hangsúlyozta: „Mint minden építkezést, a békét is építeni kell, és ehhez elkötelezettségre, együttműködésre és türelemre van szükség.”
Szeretnénk, ha a béke „felülről esne”, de ehelyett csendben, napról napra növekszik az igazságosság és az irgalmasság cselekedetei által.

„Ismét azt hisszük, hogy a béke erővel és hatalommal jön, de Jézusnál ez éppen ellenkezőleg van.”
– elmélkedett, hozzátéve, hogy a békét „nem úgy lehet elérni, hogy valakit meghódítunk vagy legyőzünk, hiszen soha nem erőszakos, soha nem fegyveres”.

 

Ahhoz, hogy béketeremtőkké váljunk, először a szívet kell lefegyverezni.”

 

– javasolta, mert „mindannyian agresszív gondolatokkal vagyunk felfegyverkezve, egyik a másik ellen, éles szavakkal, és azt hisszük, hogy a panaszkodás szögesdrótjával és a közöny betonfalaival védekezünk”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére