Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa ismét békét sürgetett Ukrajnában és az egész világon

888.hu/MTI

2022.10.12. 12:28

A rakétatámadások sújtotta ukrajnai városok lakóihoz intézte szerdán szavait Ferenc pápa, aki az erőszak leállítására és békés együttélésre szólított fel a Szent Péter téren tartott általános audiencián.

 

Ferenc pápa az általános meghallgatáson mondott beszéde legvégén kijelentette, hogy szívén viseli az ukrán nép sorsát, mindenekelőtt azokét, akiket a hétfői orosz bombázások érintettek.

„Magamban hordozom fájdalmukat” – mondta a katolikus egyházfő, aki Szűz Mária közbenjárását kérte az Úrhoz intézett ima meghallgatásában. Hangoztatta, hogy az Úr mindig meghallgatja az őt megszólító szegények hangját.

Ferenc pápa változást sürgetett azok szívében, akik „a háború szálait tartják kézben, annak érdekében, hogy leálljon az erőszak forgószele és újra lehessen építeni a békés együttélést igazságosságban”.

 

A szokás szerint a Szent Péter téren tartott szabadtéri audiencia a Brazília védőszentjeként ismert Madonna Aparecida ünnepnapjára esett: a téren többnyire Portugáliából érkező családok voltak. Ferenc pápa azt kérte a zarándokoktól, hogy a Szűz Máriához intézett ima a békéért is szóljon.
A pápa azt mondta, hogy a világot háborúk kínozzák.

Szent XXIII. János pápa oltalmát kérte azok számára, akik a háborútól szenvednek.

Az egyházfő – a háború kirobbanása után egy hónappal – március 23-án Szűz Mária oltalmába ajánlotta Ukrajnát és Oroszországot.

 

Legutolsó vasárnapi beszédében a megszokott teológiai tanítás helyett békefelhívást intézett a konfliktus minél előbbi leállítása érdekében.

 

A béke kiáltása címmel október 23. és 25. között a Szent Egyed közösség szervezésében nemzetközi béketalálkozót tartanak Rómában. Többek között felszólal Emmanuel Macron francia elnök is, valamint a világvallások vezető képviselői. Kedden a keresztény egyházak és közösségek képviselői Ferenc pápa vezetésével a Colosseumban tartanak közös békeimát, és intéznek felhívást a békéért.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Századvég: a vasárnap életbe lépő szankciók elsősorban a gázolaj-piacon okozhatnak problémát

Az orosz olajtermékekre vonatkozó brüsszeli szankciók elsősorban a gázolaj piacán okozhatnak problémát – mondta a Századvég energia- és klímapolitika üzletágának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A németek többsége szerint hazájuk túl sok menekültet fogad be

A németek többsége szerint túl sok menekültet fogadnak be hazájukban – mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

Tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

A kormány egy tőkeprogram indítását tervezi annak érdekében, hogy a vállalatok megfelelő mennyiségű forrással rendelkezzenek, legyen szó akár forgóeszközökről, akár az elhalasztott beruházások megvalósulásáról – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) vállalatokat díjazó ünnepségén szombaton Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére