Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa és a konstantinápolyi pátriárka szeptemberi üzenete mellett elbújhat az LMP

Nagy Gábor

2017.09.01. 19:28

Környezetvédelmi topikon volt a hangsúly a katolikus egyházfõ és I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka pénteki találkozóján.
VATIKÁN, 19:28

Környezetvédelmi topikon volt a hangsúly a katolikus egyházfő és I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka pénteki találkozóján.

A katolikus egyházfő és a konstantinápolyi ökumenikus pátriárka többnyelvű üzenete a teremtett világ védelmének szentelt ima világnapján jelent meg.

A környezetvédelmi témájú egyházi dokumentum hangsúlyozza, hogy a teremtett világ az emberiség közös örökségének számít. Hozzáteszi, hogy az emberi méltóság és fejlődés szoros szálakkal kötődik a teremtett világ sorsához.

A két egyházi vezető úgy látja azonban, hogy a mai világ erkölcsi romlásba süllyedt, amely a teremtett világ iránti magatartásokban is tükröződik. A mai emberiség megtöri az ökoszisztémák egyensúlyát, kielégíthetetlen vággyal és kapzsisággal akarja manipulálni és ellenőrzése alá vonni bolygónk véges forrásait, hogy korlátlan piaci hasznot húzzon belőlük.

Mindez elidegenített bennünket a teremtés eredeti tervétől: a természetben nem megosztandó adományt tisztelünk, hanem magántulajdonnak tartjuk. Nem fenntartásán dolgozunk, hanem uraljuk, hogy saját építményeinket tartsa el"

– olvasható a dokumentumban. Az egyházi vezetők emellett kiemelik, hogy a felhívás célja a világ érzékelésének, a világgal való kapcsolatunknak a megváltoztatása. Az egyházfő és a pátriárka konkrét javaslata az, hogy a mai emberiség "merész" lépéssel egyszerűbb, és a nagyobb szolidaritás által vezérelt életvitelre térjen át.

A környezet védelmét megválasztása óta szorgalmazó Ferenc pápa 2015-ben az Áldott légy (Laudato si') kezdetű enciklikáját is a teremtett világ védelmének szentelte.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére