Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa elítéli az EU kísérletét a karácsony eltörlésére

888.hu

2021.12.07. 12:50

Az Európai Unió legutóbbi kísérlete a karácsony eltörlésére „anakronizmus”, amely inkább Napóleonhoz vagy Hitlerhez méltó, mint a modern Európához – fogalmazott Ferenc pápa.

 

A Görögországból Rómába tartó repülőút során Ferenc pápát arról kérdezték, hogy mit gondol az Európai Unió „befogadó kommunikációról” szóló nemrégiben elfogadott dokumentumáról, amely

megszüntette a keresztény ünnepekre való utalásokat, és azokat általánosabb ünnepi üdvözletekre, „befogadóbb nyelvezetre” cserélte.

„Ez egy anakronizmus” – válaszolta a pápa, megjegyezve, hogy a történelem során „sok-sok diktatúra próbálkozott ezzel”, és elbukott.

Gondoljunk Napóleonra... gondoljunk a náci diktatúrára, a kommunista diktatúrára. Divatban van a felhígított szekularizmus, de ez olyasmi, ami sohasem működött a történelem során”

– folytatta.

Az új javaslatot a máltai Helena Dalli egyenlőségért felelős európai biztos és LMBTQ-aktivista dolgozta ki. „Az Európai Bizottság iránymutatása az inkluzív kommunikációhoz” címet viselő dokumentum előírja, hogy a bizottság alkalmazottai milyen nyelvezetet használjanak a kommunikáció során, beleértve a sajtóközleményeket, a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket, beszédeket és képzési anyagokat.

A 30 oldalas kézikönyv előírja a keresztény ünnepekre való utalások elhagyását, valamint a nemileg semlegesebb, LMBTQ-barát nyelvezetet.

Példaként a szöveg arra utasítja az alkalmazottakat, hogy a hipotetikus példákban kerüljék a „keresztény nevek” használatát. A „Mary és John egy nemzetközi pár” helyett inkább azt kellene mondani, hogy „Malika és Julio egy nemzetközi pár”.

Az Európai Uniónak óvatosnak kell lennie, hogy ne vezessen az ideológiai gyarmatosítás felé, ami az Európai Unió bukását okozhatja. Az Európai Uniónak tiszteletben kell tartania minden egyes országot úgy, ahogyan az belülről felépül, az országok sokféleségét, anélkül, hogy egységesíteni próbálna”

– figyelmeztette Dallit hétfői válaszában Ferenc pápa.

Hozzátette, hogy az Európai Uniónak tiszteletben kell tartania az egyes országok egyediségét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Anna, a Momentum éppen babát váró exelnöke, EP-képviselője valamitől hirtelen megigazult. Keményen beszólt a hetek óta az embereket a szerinte küszöbön álló kormányváltással hitegető Gyurcsánynak, aki napról napra – minden alap nélküli – a „készülünk” dumával hergeli a népet.

Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután emelkedett az olajkivitele, ami párosult a magasabb gázárakkal – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium jelentésében, amelyet a Reuters szerzett meg.

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

A zöldek egyik nagy választási ígérete a legális spangli volt. Sokan várták, hogy hasonlóan, mint az USA több államában, Németországban sem számítson bűncselekménynek a marihuánás cigaretta élvezete. „Bevezetjük a kannabiszt a felnőttek élvezeti cikkjeként és külön, erre kijelölt üzletekben fogjuk árusítani” – hangzott el több politikus szájából. Ám az ügy jócskán csúszásban van és elképzelhető, hogy csak 2023-ra realizálható.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére