Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa elítéli az EU kísérletét a karácsony eltörlésére

888.hu

2021.12.07. 12:50

Az Európai Unió legutóbbi kísérlete a karácsony eltörlésére „anakronizmus”, amely inkább Napóleonhoz vagy Hitlerhez méltó, mint a modern Európához – fogalmazott Ferenc pápa.

 

A Görögországból Rómába tartó repülőút során Ferenc pápát arról kérdezték, hogy mit gondol az Európai Unió „befogadó kommunikációról” szóló nemrégiben elfogadott dokumentumáról, amely

megszüntette a keresztény ünnepekre való utalásokat, és azokat általánosabb ünnepi üdvözletekre, „befogadóbb nyelvezetre” cserélte.

„Ez egy anakronizmus” – válaszolta a pápa, megjegyezve, hogy a történelem során „sok-sok diktatúra próbálkozott ezzel”, és elbukott.

Gondoljunk Napóleonra... gondoljunk a náci diktatúrára, a kommunista diktatúrára. Divatban van a felhígított szekularizmus, de ez olyasmi, ami sohasem működött a történelem során”

– folytatta.

Az új javaslatot a máltai Helena Dalli egyenlőségért felelős európai biztos és LMBTQ-aktivista dolgozta ki. „Az Európai Bizottság iránymutatása az inkluzív kommunikációhoz” címet viselő dokumentum előírja, hogy a bizottság alkalmazottai milyen nyelvezetet használjanak a kommunikáció során, beleértve a sajtóközleményeket, a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket, beszédeket és képzési anyagokat.

A 30 oldalas kézikönyv előírja a keresztény ünnepekre való utalások elhagyását, valamint a nemileg semlegesebb, LMBTQ-barát nyelvezetet.

Példaként a szöveg arra utasítja az alkalmazottakat, hogy a hipotetikus példákban kerüljék a „keresztény nevek” használatát. A „Mary és John egy nemzetközi pár” helyett inkább azt kellene mondani, hogy „Malika és Julio egy nemzetközi pár”.

Az Európai Uniónak óvatosnak kell lennie, hogy ne vezessen az ideológiai gyarmatosítás felé, ami az Európai Unió bukását okozhatja. Az Európai Uniónak tiszteletben kell tartania minden egyes országot úgy, ahogyan az belülről felépül, az országok sokféleségét, anélkül, hogy egységesíteni próbálna”

– figyelmeztette Dallit hétfői válaszában Ferenc pápa.

Hozzátette, hogy az Európai Uniónak tiszteletben kell tartania az egyes országok egyediségét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére