Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa a virágvasárnapi beszéde alatt tudta meg, hogy terrortámadás történt Egyiptomban

888.hu

2017.04.09. 16:28

A világ szenvedésérõl, a rabszolgamunkától, családi tragédiáktól, betegségektõl, terrorizmustól, a felfegyverzett és lecsapni kész erõktõl szenvedõkrõl szólt virágvasárnapi szentbeszédében a pápa.
VATIKÁNVÁROS, 16:28

A világ szenvedéséről, a rabszolgamunkától, családi tragédiáktól, betegségektől, terrorizmustól, a felfegyverzett és lecsapni kész erőktől szenvedőkről szólt virágvasárnapi szentbeszédében a pápa.

A szertartás a pápa és a bíborosok ünnepélyes bevonulásával kezdődött a Szent Péter térre. A papok és a Szent Péter téren összegyűlő hívők a kezükben hosszú pálma- és olajágakat tartottak annak emlékére, hogy a Jeruzsálembe bevonuló Jézust is hasonló ágakkal köszöntötték, és a messiást látták benne, majd pedig öt nappal később keresztre feszítették.

Ferenc - pápasága immár ötödik húsvétján - megáldotta az ágakat, mielőtt belekezdett miséjébe.

Jézus jelen van sok fivérünkben és nővérünkben, akik hozzá hasonló megadással viselik szenvedéseiket. Rabszolgamunkától, családi tragédiáktól, betegségektől szenvednek. Háborúktól, terrorizmustól, lecsapni kész felfegyverkezettek érdekeitől szenvednek félrevezetett, emberi méltóságukban megtiport, félrelökött asszonyok és férfiak"

– mondta a pápa.

A mise alatt érkezett a hír arról, hogy Egyiptomban robbantásos merényletet követtek el Tanta városában egy kopt - keresztény - templomban.

Imádkozom a holtakért és a sebesült áldozatokért. Isten térítse meg azok lelkét, akik elhintik a terror, az erőszak és a halál magvait, de még azokét is, akik fegyvereket gyártanak és azokkal kufárkodnak"

– mondta miséje végén Ferenc pápa azonnal reagálva az egyiptomi merényletre.

A húsvéti hét kiemelkedő eseményei között lesz nagycsütörtök délután a lábmosás szertartása: Ferenc pápa az idén ismét egy börtönben, a Rómától nem messzi Paliano büntetés-végrehajtási intézetében 12 rabnak mossa meg a lábát az alázatosság jelképeként. Az előző pápák a Vatikánban vagy egy római bazilikában végezték ezt a szertartást, ám Ferenc változtatott a hagyományon, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a szegények, a betegek és a rabok elé kell járulni.

A lábmosás korábban csakis katolikus férfiakra korlátozódott, ám Ferenc pápa nőkre és muzulmánokra is kiterjesztette, amivel magára haragította a katolikus hagyományokhoz legszigorúbban ragaszkodókat.

A pápa péntek este a római Colosseumnál a Via Crucis keresztútját vezeti, húsvétvasárnap a Szent Péter téren mutatja be az ünnepi misét és Urbi et Orbi áldását adja Rómára és a világra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére