Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa a III. világháborút vizionálja az ukrajnai háborúban

888.hu

2022.04.14. 17:00

A pápa szerint egy „nukleáris háború kísértete lebeg Európa felett”.

 

A Vatican News szerdán közzétette a pápa április 14-én az olasz könyvesboltokba kerülő, „A háború ellen: Bátorság a béke építéséhez” című könyvének bevezetőjét, amelyben Ferenc pápa élesen bírálja a háborút és a fegyverkereskedelmet.

 

Ukrajnát megtámadták és megszállták.”

– írta a pápa.

 

A konfliktusban érintettek között „ártatlan civil, sok nő, sok gyermek, sok idős ember van, akik a föld gyomrába ásott óvóhelyeken kénytelenek élni, a bombák elől menekülve, családokkal, amelyek szétszakadtak, mert a férjek, apák, nagyapák ott maradtak harcolni, míg a feleségek, anyák és nagymamák más országokban keresnek menedéket”.

 

A háború nem megoldás, a háború őrület, a háború egy szörnyeteg, a háború egy rák, amely önmagából táplálkozik és mindent elnyel!”

– állítja, majd hozzáteszi: „Sőt, a háború szentségtörés, amely kipusztítja azt, ami a legértékesebb a földünkön, az emberi életet”.

Az ukrajnai háború „egy újabb barbárság” – jelentette ki.

Ragaszkodik ahhoz, hogy a világnak „olyan előrelátó politikára van szüksége, amely képes az együttélés új rendszerének kiépítésére, amely többé nem a fegyvereken, a fegyverek erején és az elrettentésen alapul”.

 

Ki gondolta volna, hogy „egy nukleáris háború kísértete lebeg majd Európa felett?” – tette föl a kérdést, majd megemlítette: „Lépésről lépésre haladunk a katasztrófa felé”.

 

A világ egy egyedülálló harmadik világháború színterévé válhat.”

– állítja a pápa.

 

Úgy haladunk felé, mintha elkerülhetetlen lenne”

tette hozzá.

 

Kijelenti: „együtt kell elköteleznünk magunkat egy olyan világ építése mellett, amely békésebb és igazságosabb, ahol a béke győzedelmeskedik, nem pedig a háború ostobasága; ahol az igazságosság, nem pedig a háború igazságtalansága; ahol a kölcsönös megbocsátás, nem pedig a gyűlölet, amely megoszt, és arra késztet, hogy ellenséget lássunk a másikban, azokban, akik különböznek tőlünk”.

 

A pápa kihangsúlyozta azt a meggyőződését is, hogy a háborúknak a katonai kiadások megszüntetésével lehetne véget vetni, kijelentve, hogy „a háborúkat meg kell szüntetni, és csak akkor lehet őket megszüntetni, ha abbahagyjuk a fűtésüket”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére