Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felvételen ahogy több száz migráns õrjöng Párizsban

888.hu

2016.04.16. 21:05

Egy párizsi metróállomás közelében elszabadultak az indulatok és több száz migráns csapott össze egy szélsõséges csoporttal, majd a rohamrendõrökkel. Az õrjöngést végül a hatóság megfékezte.
PÁRIZS, 21:05

Egy párizsi metróállomás közelében elszabadultak az indulatok és több száz migráns csapott össze egy szélsőséges csoporttal, majd a rohamrendőrökkel. Az őrjöngést végül a hatóság megfékezte.

A videofelvétel a párizsi Sztálingrád metróállomáshoz közel készült a város 19. kerületében, ahol több ezer migráns él, a legtöbbjük hajléktalan. Közülük kivált egy pár száz fős csoport, akik felkaptak mindent, amit a kezük ügyébe került és törtek-zúztak.

A helyi szélsőségesek és a migránsok összecsapása még az állomáson kezdődött el, amikor a szélsőségesek elkezdték dobálni a bevándorlókat.

A rohamrendőrök könnygázt vetettek be az őrjöngő tömeg ellen és letartóztatták azt a férfit, aki először elkezdte a dobálózást – amiből végül az egész incidens kipattant.

A rendőröket üvegekkel és törmelékkel dobálták meg a hajléktalan migránsok és helyi szélsőséges "bűnözésellenes brigád" összecsapása során.

A felvétel a szomszédos Boulevard de la Vilette-en készült, egy biztonságos pontról

Legalább 4 migráns megsérült, akiket kórházba szállítottak.

Az elmúlt egy hónapban 1000 migráns vert tanyát a környéken, sokan Calais-ból jöttek ide.

A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve korábban már bejelentette, hogy fel fogják számolni a tábort, ami meg is történt. A migránsok azonban két hét múlva visszatértek a matracaikkal és ismét tanyát vertek a metróállomás mellett.

A párizsi rohamrendőrök számára ez kemény műszaknak bizonyult, mert a nap folyamán szintén könnygázt kellett bevetniük és tömeget kellett oszlatniuk egy másik, a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán rendezett tüntetésen. A két eset valószínűleg független egymástól.

Hollande elnök pénteken még azt nyilatkozta az ügyben, hogy mindenképp megváltoztatják a munkajogi szabályokat és a 35 órás munkahétnek búcsút mondhatnak a franciák.

A rohamrendőrök egyébként csütörtökön is oszlattak. Számukra minden bizonnyal nem 35 órás volt ez a munkahét.

(Dailymail)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére