Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Robbantás történt a brüsszeli fõpályaudvaron

Bokor Gábor

2017.06.20. 21:39

A pályaudvart és a fõváros fõterét a robbanás után kiürítették.
BRÜSSZEL, 21:39

A pályaudvart és a főváros főterét a robbanás után kiürítették.

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart – közölte egy helyszínen lévő rendőr a dpa német hírügynökséggel. Az első hírek még arról szóltak, hogy egy férfi felrobbantotta magát, azóta kiderült, hogy ez nem sikerült neki, a rendőrség lefegyverezte.

Helyszíni beszámolók szerint az elkövető robbanómellényt viselt

A La Libre Belgique belga napilap szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy egy nagy robbanást és lövések hangját lehetett hallani. A sajtó hírei szerint a rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de nem halt meg.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán és több metróvonalat is lezártak.

A rendőrség a tűzoltókkal együtt nagy erőkkel vonult a helyszínre, elmondásuk szerint uralják a helyzetet. A hatóságok kiürítették a pályaudvartól kétszáz méterre lévő főteret is, ami a turisták kedvelt célpontja, hiszen tele van boltokkal és éttermekkel.

A Reuters idézte a Het Laatste Nieuws portált, mely szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a támadó azt kiabálta a robbanás előtt, hogy "Allahu Akbar". A katonáknak az lett gyanús, hogy a ruhája alól kábelek lógtak ki. 

Biztonsági okokból a városban működő metrókat is lezárták. A Le Soir szerint nem sérült meg senki, a helyszínen járőröző katonák vették észre a férfire erősített szerkezetet. Tavaly március óta fokozott terrorkészültség van érvényben Belgiumban. 2016. március 22-én összehangolt terrortámadást hajtott végre a belga fővárosban az Iszlám Állam. A Zaventem reptéren és a Maelbeek metróállomáson elkövetett robbantássorozatban 32 ember vesztette életét. 

Egy ember körül felrobbant valami, egyelőre vizsgáljuk mi történt. A katonák a helyszínen voltak és ártalmatlanították az elkövetőt. Urai vagyunk a helyzetnek"

– idézi a Reuters a rendőrségi szóvivőt.

Charles Michel belga miniszterelnök és a belügyminiszter jelenleg a nemzeti válságközpontban figyeli az ügy fejleményeit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére