Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feloldották a karantént a horvátországi Brac szigetén

888.hu - MTI

2020.05.23. 16:34

A közép-dalmáciai Brac szigetén szombaton feloldották a horvát hatóságok a május 9-én elrendelt 14 napos karantént. Szlovéniában pedig úgy néz ki, tényleg véget ért a járvány.

Brac szigetéről egy 81 éves férfi Splitben volt kórházban, majd miután hazaengedték, barátai és családtagjai meglátogatták. Mint utóbb kiderült, a kórházból tünetmentesen, de koronavírus-ferzőzéssel bocsátották el. A vele kapcsolatba került 37 ember közül 22-en fertőződtek meg, akik később további embereket fertőztek meg. A szigeten a hatóságok 564 embert teszteltek, és közülük összesen 41-en bizonyultak fertőzöttnek. Szombattól az élet újra visszatérhet a rendes kerékvágásba a szigeten.

Bár hivatalosan még nem hirdették ki a járvány végét, Horvátország két hete a határait is újranyitotta: beléphetnek mindazok a külföldi állampolgárok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okokból utaznak az országba.

A legfrissebb információk szerint az elmúlt egy napban nem nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Horvátországban, így az 2243 maradt és senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma változatlanul 99. Az első fertőzés közel három hónappal ezelőtti megjelenése óta 2243 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, az aktív betegek száma 133.

A szomszédos Szlovénia valamivel több mint egy hete hirdette ki hivatalosan a járvány végét, elsőként az Európai Unióban. A válságstáb közlése szerint pénteken nem nőtt, így 1468 maradt az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében, a járvány halálos áldozatainak száma 106 maradt. Az aktív fertőzöttek száma 18 fő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére