Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félnek a svéd város lakói, annyi lövöldözés volt az elmúlt napokban

Bokor Gábor

2019.08.04. 21:00

Komoly bandaháború folyik Karlstad városában, ami miatt a helyiek már alig merik elhagyni az otthonaikat, nehogy fegyveres konfliktusok áldozataivá váljanak.

Egymást követő két éjszakán két lövöldözés is történt a hatvanezer lakosú svéd városban, Karlstadban, ahol bandaháborúk pattantak ki. Az első incidens után egy embert kellett kórházba vinni, az egyik lövedék egy közelben lévő lakás ablakába csapódott be. Itt egy embert vett őrizetbe a svéd rendőrség. A második lövöldözés a belvárosban történt, itt lőtt sebekkel kellett kórházba vinni egy embert a svéd közszolgálati SVT szerint.

A város Herrhagen nevű negyedében élők lassan az utcára se mernek kimenni, arról panaszkodnak, hogy rendszeresen hallanak lövéseket az otthonaikhoz közel és egyre jobban félnek.

Nem annyira vicces itt élni, hogy őszinte legyek, elég pocsék dolgunk van, aggasztó, ami itt történik

– mondta az egyik herrhageni lakos, akinek otthona csak pár házra van a fentebb említett bűncselekmények helyszínétől.

Fotó: AFP

Mattias Forssten, a karlstadi rendőrség egyik képviselője próbálta menteni a menthetőt és azt mondta, a város biztonságos, mindenki nyugodtan menjen az utcára, hiszen a lövöldözések „csak” alvilági leszámolások voltak. Emlékezetes, tavaly Svédországban rekordmennyiségű végzetes kimenetelű fegyveres támadás történt, és a számok idén se adnak egyelőre bizakodásra okot. Az SVT szerint megugrott a golyóálló mellények iránti kereslet, melyet a fiatal bandatagok vásárolnak leginkább.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére