Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félnek a migránserõszaktól az osztrák munkaügyi hivatalban

Pörge Béla

2018.03.21. 06:28

Az AMS dolgozói sorra számolnak be arról, hogy mennyire nehéz a migránsokkal együtt dolgozniuk.
BÉCS, 06:28

Az AMS dolgozói sorra számolnak be arról, hogy mennyire nehéz a migránsokkal együtt dolgozniuk.

Az osztrák munkaügyi hivatal, az AMS munkatársai egy belső ellenőrzés szerint arról számoltak be, hogy nagyon nehezen tudnak csak együttműködni a nem német anyanyelvű álláskeresőkkel. A legnehezebb a csecsen és az afgán migránsokkal való munka.

Az ellenőrzés lényege az volt, hogy a munkaügyi hivatalok diszkriminálják-e a migránsokat. Erre utaló nyomokat nem találtak, azonban az kiderült, hogy nagyon nehéz az együttműködés a bevándorlókkal, különösen a csecsenekkel — írja a Kronen Zeitung a kiszivárgott jelentésre hivatkozva.

Voltak olyan dolgozók, akik féltek állást ajánlani egyes migránsoknak, mert nem érezték magukat biztonságban, és olyanok is akadtak, akiket megfenyegettek.

Az is problémát jelent, hogy a muszlim apák és férjek vallási okokból sokszor letagadják és eltitkolják a nők végzettségét.

A fentiek tudatában különösen ijesztő, hogy Bécsben az álláskeresők 61 százaléka migráns, míg egész Ausztriát tekintve ez az arány 42 százalék. A fiatalok körében még nagyobb az osztrákok aránya, 71 százalék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére