Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felmentették hivatalából az oroszok halálát kívánó ukrán nagykövetet

888.hu / MTI

2022.10.19. 12:40

Felmentették hivatalából Petro Vrublevszkijt, Ukrajna asztanai nagykövetét, aki pár hete nagy felháborodást keltett az „oroszok megöléséről” szóló megjegyzésével – derült ki az ukrán elnöki hivatal honlapján kedd este megjelent közleményből.

 

A hivatalos közlésben nem részletezték, mi áll a felmentés hátterében és miért hívják vissza a Kazahsztánba akkreditált nagykövetet.
Petro Vrublevszkij augusztusban egy kazah bloggernek adott interjúban az ukrajnai háborúra utalva azt mondta, hogy

minél több orosz embert ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyermekeinknek megölniük.”

 

Oroszország erre válaszul követelte, hogy Kazahsztán utasítsa ki a diplomatát, Asztana azonban ehelyett arra kérte Kijevet, hogy váltsa le a nagykövetet, mondván, megjegyzései elfogadhatatlanok egy olyan ország számára, ahol nagyszámú orosz kisebbség él. Az orosz külügyi szóvivő október elején jelezte, Moszkvát felháborítja, hogy Vrublevszkij még mindig Asztanában tartózkodik, és az ügyben bekérették a kazah nagykövetet.

Kazahsztán hagyományosan szoros gazdasági és biztonsági kapcsolatokat ápol Oroszországgal, de elhatárolódott az Ukrajna elleni orosz háborútól. A Moszkva által „különleges katonai műveletnek” nevezett konfliktus békés megoldására szólított fel, és nem volt hajlandó elismerni a megszállt területeken tartott „népszavazásokat”, amelyek révén Oroszország elcsatolta Ukrajna egyes területeit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére