Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felkészületlenül érte a svéd rendõrséget a terrortámadás - egyesek még a gépfegyvert sem tudják használni

888.hu

2017.04.23. 19:28

A svéd rendõrség nem elég felkészült, hogy szembeszálljon a terroristákkal - írják a svéd lapok. A legtöbbször olyan alapvetõ eszközök hiányoznak, mint a golyóálló mellény, a megfelelõ rádió adó-vevõ, valamint hiányzik a megfelelõ kiképzés is.
STOCKHOLM, 19:28

A svéd rendőrség nem elég felkészült, hogy szembeszálljon a terroristákkal – írják a svéd lapok. A legtöbbször olyan alapvető eszközök hiányoznak, mint a golyóálló mellény, a megfelelő rádió adó-vevő, valamint hiányzik a megfelelő kiképzés is.

A svéd TT-hírügynökség azt írja, hogy a támadás után a helyszínre rendelt rendőrök felszerelése erősen hiányos volt. A járőrök általában kapnak úgynevezett könnyű védőmellényt, ám a jóval ellenállóbb mellényeket egymás között kell cserélgetniük.

Számos járőrt a terrorveszély ellenére is csupán kézifegyverével vezényelték ki az utcára, ugyanis nem képezték ki őket a svédek által használt MP5-ös gépfegyverek használatára.

A hírügynökség által megszólaltatott egyik rendőr kiemelte, hogy a felszerelésükben tapasztalható hiányosságok miatt úgy érezte ó, hogy nem tudja megfelelően ellátni a feladatát egy veszélyesebb helyzetben. Az idézett rendőr arról is beszámolt, hogy a nagyobb európai terrortámadások előtt szinte teljesen hiányzott a hasonló vészhelyzetek elhárításakor használatos speciális felszerelés. Azt csupán a közelmúltban kezdték el beszerezni, ám úgy tűnik, hogy ez nem halad elég gyorsan.

Erik Widstrand, a stockholmi terrortámadás alatt szolgálatban levő rendőrfőnök a svéd Dagens Nyheter című lap kérdésére elismerte, hogy nem állt rendelkezésükre elég golyóálló mellény. A rendőrfőnök igyekezett azonban megnyugtatni a publikumot, mondván ez egy extrém szituáció volt, és normál esetben van elég mellényük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére