Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfüggesztették a hallgatót, mert kritizálta a muszlimok szokásait

Zelenka Dóra

2019.02.23. 19:45

A diák a halal élelmiszerpiacot embertelennek nevezte, továbbá elmondta, hogy szerinte nem szabadna hagyni, hogy a migránsok ingyenesen kapjanak állami egészségügyi ellátást.

A 19 éves Sebastian Walsh az UCLAN (University of Central Lancashire) hallgatója. A diák órai beszélgetések közepette bírálta élesen az iszlamizációt, valamint az iszlám vallásbíróságok nőkkel való bánásmódját. A hallgató megnyilvánulását a tanárok azonnal jelentették az egyetemi hatóságoknak, eredményképpen pedig fel is függesztették a diákot.

Annyi a bűnöm, hogy hangot adtam a véleményemnek a bevándorlással kapcsolatban" 

– mondta az egyetemista.

Elítélem a halal hús fogyasztását, mert szerintem ez rendkívül embertelen és barbár módja az állatok feldolgozásának"

– tette hozzá.

A hallgató elmondta, hogy az egyik óráján egy beszélgetés közepette adott hangot annak a véleményének, hogy nem tartja jó dolognak az ingyenes egészségügyi ellátást sem az illegális bevándorlóknak.

Sokan egyetértenek velem, és szerintem az lenne a normális, ha az ember szabadon hangot adhatna véleményének" 

– nyilatkozott a diák, majd hozzátette: úgy érzi, az egyetem áldozatául esett.

A UCLAN büszke arra, hogy számos kultúrából, vallásból, nemzetiségből álló egyetemi közössége van – reagált az esetre az egyetem szóvivője. 

A szóvivő elmondta: az egyetem vezetősége értékeli ezt a sokféleséget, és komolyan veszi a felelősségét, hogy biztonságos és barátságos környezetet biztosítson mindenkinek és elősegítse a törvényes, nyílt vitát, a különböző nézetek és az egyetemi szabadság megvitatását, azonban hozzátették, hogy Walsh „támadó és nem megfelelő észrevételei” szerintük elfogadhatatlanok.

A hallgatót a tanév hátralévő részére ideiglenesen felfüggesztették, tudatták vele, csak egy sokszínűségi kurzus befejezése után folytathatja tanulmányait”

– tette hozzá a szóvivő.

Walsh azonban azt mondta, hogy nem fog csatlakozni az egyetem követeléseihez, ragaszkodva ahhoz, hogy: a szólásszabadság emberi jog, és elkötelezett abban, hogy emellett kiálljon.

Harcolni fogok az egyetem ezzel kapcsolatos döntésével, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a jövőben nem büntetnek meg másokat az eltérő véleményük miatt."

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Századvég: Erősen megosztja az európai közvéleményt Ukrajna felfegyverzése

Az Európai Unió 27 tagállamából mindössze 9 országban értett egyet a válaszadók több mint fele azzal az állítással, hogy az Európai Unió és tagjai vásároljanak fegyvert Ukrajnának, több tagállam a saját lakossága elutasító véleménye ellenére támogatja fegyverekkel Ukrajnát – derül ki a Századvég Európa Projekt-kutatásából, amelyről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére