Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfüggesztették a CNN propagandistáját, mert kiderült, testvére vádlóiról akart infót szerezni

888.hu

2021.12.01. 14:00

Bevetette a kapcsolatrendszerét.

 

Mint ismeretes, augusztusban lemondott Andrew Cuomo New York-i demokrata párti kormányzó. Cuomót az év eleje óta 11 nő vádolta meg azzal, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett neki, vagy „illetlenül” érintette meg. A kormányzó a kezdetektől tagadta az ellene felhozott vádakat, de korábban elnézést kért. A demokrata párti politikus azzal védekezett, hogy sértései nem voltak szándékosak, egyúttal vitatta, hogy az ellene felhozott vádak a bíróságon is megállják a helyüket. Mindazonáltal úgy fogalmazott: az ő felelőssége, amennyiben megsértett valakit.

(Photo by Mary Altaffer / POOL / AFP)

 

Letitia James, New York állam főügyésze a lemondást megelőzően ismertette az általa vezetett független vizsgálat részleteit. James akkor kijelentette: a kormányzó több nőt is zaklatott szexuálisan, köztük olyanokat, akik a politikus irodájában dolgoztak. A vizsgálat azt is megállapította, hogy Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő.

A kormányzó és csapata lépéseket tett annak érdekében, hogy megbüntessen legalább egy volt alkalmazottat, amiért elmondta történetét. A független vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy Andrew Cuomo kormányzó szexuálisan zaklatott több nőt, és ezzel megsértette a szövetségi és a tagállami törvényeket”

– fogalmazott a főügyész. Hozzátette: a zaklatási vádak mellett Cuomót az „ellenséges és mérgező munkahelyi légkörért” is felelősség terheli.

Az exkormányzó testvére, Chris Cuomo műsorvezetőként tevékenykedett a CNN-nél. Keddig legalábbis biztosan. A hírek szerint ugyanis a CNN határozatlan időre felfüggesztette Cuomo munkaviszonyát, miután kiderült, hogyan segítette bátyját, hogy tisztázza magát az ellene felhozott vádak alól.

Úgy tűnik, a – minden bizonnyal függetlenobjektív – műsorvezető visszaélt kapcsolatrendszerével.

Letitia James dokumentumai szerint

Chris Cuomo nyomást gyakorolt a forrásaira, hogy információt szerezzen bátyja vádlóiról, majd ezeket továbbította a kormányzói hivatalhoz. Továbbá aktívan segédkezett a vádakra adott válaszok kidolgozásában.

Chris Cuomo korábban elismerte, hogy beszélt bátyjával az ügyről, és hogy tanácsot is adott neki.

Júliusban a műsorvezető tanúskodott is az ügyben. Azt állította, nem befolyásolta, hogy a CNN miként számol be a történtekről.

Donald Trump volt amerikai elnök közleményben reagált Cuomo felfüggesztésére.

Remek hír a tévénézőknek, most határozatlan időre felfüggesztették Chris Cuomót! A nagy kérdés az, hogy ez a borzalmas nézettsége miatt volt-e így, ami a CNN-re és az MSDNC-re is jellemző, vagy azért, mert a testvére már nem kormányzó. Valószínűleg mindkettő”

– fogalmazott Trump.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére