Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félelem és rettegés a fejlett nyugaton

888.hu

2017.03.23. 06:58

A migrációs válság kezdete óta Európa országait nagyban meghatározza a terrorizmus mindennapi jelenléte. London muszlim polgármestere szerint is a terrortámadások a nagyvárosok szerves részei, mondjuk a pakisztáni származású Sadiq Khan szocializációja teljesen más ívet ír le, mint egy átlagos európai polgáré.

Íme az elmúlt pár év súlyos, európai terrorcselekményeinek összefoglalója, hiszen liberális barátaink megtanították nekünk, hogy ezek egyedi esetek és nincs köztük összefüggés. 

Most tekintsünk el a liberális vaslogikától, és elevenítsük fel az elmúlt évek történéseit. 

2012. március 11-19. FRANCIAORSZÁG: Egy algériai származású férfi, az al-Kaida tagja március 11-én és 15-én a francia hadsereg három katonáját lőtte agyon Toulouse és Montauban városában, majd 19-én három gyermeket és egy rabbit gyilkolt meg a toulouse-i zsidó iskola előtt.

A felvételen látható, amint autóhoz viszik az egyik áldozat koporsóját, hogy az Ozar Hatorah zsidó iskolából a toulouse-i repülőtérre szállítsák a holttesteket egy nappal az után, hogy egy robogóval közlekedő fegyveres lövöldözött az iskola előtt és négy francia-izraeli állampolgárt megölt, kettőt súlyosan megsebesített. A halálos áldozatok között van egy apa és két fia. A holttesteket Izraelben temetik el. A hatóságok szerint a gyilkos azonos azzal a férfival, aki ebben a hónapban megölt három színes bőrű katonát a Toulouse közelében fekvő Montaubanban. 

2012. július 18. BULGÁRIA: A burgaszi repülőtéren öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy izraeli turistákat szállító buszon, a robbantásban öt izraeli és a bolgár buszvezető vesztette életét.

A felvételen jól látható, hogy megrongált busz áll a burgaszi repülőtér előtt, miután robbanás történt a fiatal izraeli turistákat szállító járműben a fekete-tengeri bolgár kikötővárosban. Legalább három izraeli utas életét vesztette és legalább huszonhét megsebesült. 

2014. május 24. BELGIUM: Brüsszel belvárosában négy ember halt meg, amikor a zsidó múzeum előtt egy férfi tüzet nyitott a járókelőkre. A francia tettes korábban Szíriában, egy iszlamista szervezetben harcolt, ő volt az első dzsihadista, aki Európába visszatérve terrorista támadást követett el.

Rendőrök a lövöldözés helyszínén Brüsszel belvárosában, a zsidó múzeum előtt, ahol egy férfi tüzet nyitott a járókelőkre 2014. május 24-én. 

2015. január 7. FRANCIAORSZÁG: A Charlie Hebdo szatirikus újság párizsi székházában egy algériai származású, az al-Kaidával kapcsolatban álló testvérpár 12 embert lőtt agyon. Január 8-án egy mali származású harmadik iszlamista terrorista Párizsban lelőtt egy fegyvertelen rendőrnőt, másnap egy kóser kiskereskedésben négy embert ölt meg. Mindhárom terroristával 9-én végeztek a kommandósok.

"Én vagyok Charlie" jelentésű feliratot mutatnak fel tüntetők a dél-franciaországi Nizzában 2015. január 7-én, miután csuklyát viselő három férfi géppisztollyal megtámadta a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét. Tizenkét ember életét vesztette, legalább négy életveszélyesen megsebesült. A lap korábban többször kiváltotta a muzulmánok felháborodását. 

2015. november 13. FRANCIAORSZÁG: Párizsban hét helyszínen, éttermeknél, koncertteremben és a nemzeti stadion közelében követtek el összehangolt terrortámadást, amelynek 130 halálos áldozata volt. A terrortámadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget. A merénylők második generációs francia, illetve belga állampolgárok végeztek magukkal, vagy a kommandósok lőtték le őket.

Rendőrök a párizsi Notre Dame-székesegyháznál 2015. november 13-án éjjel. A francia fővárosban késő este összehangoltan több merényletet követtek el. A lövöldözésekben és robbanásokban legalább 140 ember meghalt, sokan megsebesültek.

2016. március 22. BELGIUM: Kettős robbantást hajtottak végre az Iszlám Államhoz tartozó dzsihadisták a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd egy metróállomáson. A terrorcselekményeknek 32 halálos áldozatuk volt.

Utasok távoznak a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérről, miután kettős robbantás történt a helyszínen 2016. március 22-én. Tizenegyen életüket vesztették és 81-en megsebesültek a reptéri öngyilkos merényletben.

2016. július 14. FRANCIAORSZÁG: Nizzában a francia nemzeti ünnep estéjén egy 31 éves tunéziai férfi a város híres tengerparti sétányán kamionnal hajtott a tömegbe. A tettest a rendőrök lelőtték. A terrortámadásnak, amelyet két nappal később az Iszlám Állam vállalt magára, 86 halálos áldozata volt.

Kerekesszékben ülő sebesültet visznek kórházba a mentőegységek tagjai a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi teherautóval belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Legkevesebb nyolcvannégyen életüket vesztették, mintegy hetvenen megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben, tizennyolc sebesült állapota válságos. A teherautó sofőrjét lelőtték. 

2016. július 24. NÉMETORSZÁG: Az Iszlám Állam első alkalommal követett el öngyilkos merényletet német földön, a bajorországi Ansbachban. A robbantást végrehajtó, kiutasítás alatt álló szíriai férfi hátizsákjában rejtette el pokolgépét. A robbantásban csak ő halt meg, 15 ember megsérült.

Rendőrök helyszínelnek a bajorországi Ansbachban 2016. július 25-én, miután az előző nap egy elutasított szíriai menedékkérő öngyilkos pokolgépes merényletet követett el az Eugens Borozó előtt. A férfi tizenkét embert megsebesített. (MTI/EPA/Daniel Karmann)

2016. december 19. NÉMETORSZÁG: Egy 24 éves tunéziai férfi Berlin egyik legforgalmasabb karácsonyi vásárán a tömegbe hajtott és 12 embert halálra gázolt egy kamionnal, amelynek lengyel sofőrjét korábban agyonlőtte, a sebesültek száma 56 volt. A merényletért a felelősséget 20-án az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta. A merénylőt, aki elmenekült a helyszínről, december 23-án Milánóban lőtték le olasz rendőrök tűzharc után.

Teherautó mellett dolgoznak a mentők és tűzoltók egy berlini karácsonyi vásárban 2016. december 19-én, miután a jármű a vásárlók közé hajtott. Legalább kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. 

2017. március 22. NAGY-BRITANNIA:

Ezek mind egyedi esetek voltak! 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére