Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feldúltan kéri számon a román EP-képviselő az átláthatóságot az Európai Bizottságon

888.hu

2021.11.03. 13:30

Cristian Terhes román európai parlamenti (EP-) képviselő nagyon kiakadt az Európai Bizottságra.

 

Nem is olyan régen európai polgárok százmilliói várták, hogy az Európai Bizottság végre tegye, ami a dolga, és kösse meg a vakcinaszerződéseket. Aztán amikor ez megtörtént, kicsit úgy jártak, mint a magyar baloldal:

messiásra vártak, de csak egy Márki-Zay Pétert kaptak.

Mit értünk ez alatt?

Az átláthatóság jegyében az Európai Bizottság úgy hozta nyilvánosságra a vakcinaszerződések zömét, hogy teljes oldalak voltak kitakarva belőlük. Márciusban az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált az ügyre, azt állították, hogy „a megállapodások nyilvánosságra hozatala nem az Európai Bizottságon múlik, az kizárólag szerződéses partnereink hozzájárulásával lehetséges”.

A szerződések körüli botrány olyannyira kiverte a biztosítékot, hogy még Donáth Anna momentumos EP-képviselő is az átláthatóságot hiányolta. Donáth elismerte, hogy csak 40 percet kaptak több száz oldalnyi uniós vakcinaszerződés megismerésére, a fontos adatok pedig ki voltak takarva az iratokban. Elmondta:

azokról nem készíthettek felvételt, csak egy íróeszközt tarthattak maguknál.

De úgy tűnik, hogy nem csak Donáth Anna méltatlankodott.

Cristian Terhes román EP-képviselő október végi sajtótájékoztatóján nagyon felháborodott a titkosításon.

Az emberek kérdezzék meg a saját kormányaikat, hogy kaptak-e teljes körű tájékoztatást arról, mi történik valójában”

– mondta Terhes, hozzátéve, hogy sok vita volt az év elején az Európai Parlamentben, amelyek során hozzáférést követeltek a vakcinaszerződésekhez.

Cristian Terhes egy Euractiv-cikket is idézett, amelyben leírták, hogy redaktált formában hozták nyilvánosságra a dokumentumokat.

Tessék? Tehát rákényszerítenek egy orvosi terméket az európai állampolgárokra anélkül, hogy ismernék a szerződések tartalmát. Nemhogy az emberek nem ismerik, mi sem tudjuk”

– fogalmazott.

Az EP-képviselő megmutatta a szerződéseket, amelyeken világosan látszik, hogy hány oldalt takartak ki teljesen.

Ez átláthatóság? Látnak itt valamit? Mi nem!”

– mondta Terhes.

És ha az átláthatóságnál tartunk: nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy míg az Európai Unió hétpecsétes titokként kezeli a vakcinaszerződésekben foglaltakat, addig Magyarországon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilvánosságra hozta az orosz és kínai oltóanyagról szóló beszerzési dokumentumokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére