Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fél magyarországnyi illegális szavazó voksolt az USA-ban

Sümeghi Lóránt

2017.01.25. 07:28

Donald Trump amerikai elnök és a Fehér Ház szóvivõje is megismételte azt az állítást, miszerint 3-5 millióan szavazhattak illegálisan a tavaly novemberi elnökválasztáson.
WASHINGTON, 7:28

Donald Trump amerikai elnök és a Fehér Ház szóvivője is megismételte azt az állítást, miszerint 3-5 millióan szavazhattak illegálisan a tavaly novemberi elnökválasztáson.

Trump a kongresszus vezetőivel tartott kedd délutáni megbeszélésén megerősítette egy nappal korábban kifejtett álláspontját, miszerint

három-ötmilliónyian szavazhattak illegálisan a novemberi választásokon." 

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője szokásos napi sajtóértekezletén megismételte az elnök álláspontját. Mint ismeretes, Donald Trump, a Republikánus Párt jelöltje az elnökválasztáson 304 elektori voksot gyűjtött össze, míg Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje csak 169-et, s ezzel könnyű szerrel megnyerte a választást.

Ugyanakkor az Egyesült Államok választási rendszerének sajátossága miatt, Clinton annak ellenére, hogy nem nyert, mégis 2 millió 900 ezer vokssal többet gyűjtött össze, mint Trump. Kérdésre válaszolva Spicer elmondta, hogy az elnök és munkatársai által látott – de meg nem nevezett – tanulmányok adatai tanúskodnak erről.

Az elnök a rendelkezésére álló tanulmányok és információk alapján gondolja ezt"

– fogalmazott a szóvivő, de hozzátette, hogy Trump mindazonáltal megbízik a választási eredményekben.

Arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, vajon a Fehér Ház indít-e vizsgálatot a feltételezett választási csalások ügyében, a szóvivő azzal válaszolt, hogy talán igen. Majd amikor később egy másik újságíró is ezt feszegette, így fogalmazott:

minden lehetséges, bár a kérdés hipotetikus."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére