Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete öves kommunista kap szobrot Németországban

Sümeghi Lóránt

2017.03.14. 12:28

Hatalmas szobrot emelnek az antiszemita Karl Marxnak, a véres kommunizmus egyik szellemi atyjának 2018-ban szülõvárosában, a németországi Trierben születése 200. évfordulója alkalmából.
TRIER, 12:28

Hatalmas szobrot emelnek az antiszemita Karl Marxnak, a véres kommunizmus egyik szellemi atyjának 2018-ban szülővárosában, a németországi Trierben születése 200. évfordulója alkalmából.

A talapzattal együtt 6,30 méteres műalkotást Kína ajándékozza a német városnak, mivel Karl Marx 1818. május 5-én született a Mosel folyó partján fekvő városban. A szoborállítást övező viták ellenére a városi tanács hétfőn késő este nagy többséggel megszavazta, hogy fogadják el a kínai ajándékot, Vu Vej-san szobrászművész alkotását. 

A kommunizmus áldozatainak becsült száma A kommunizmus fekete könyvének összegzése alapján: Szovjetunió: 20 millió áldozat; Kína: 65 millió; Vietnam: 1 millió; Koreai Népi Demokratikus Köztársaság: 2 millió; Kambodzsa: 2 millió; Kelet-Európa: 2 millió; Latin-Amerika: 150 000; Afrika: 1,7 millió; Afganisztán: 1,5 millió; a nemzetközi kommunista mozgalom, illetve a hatalomra soha nem került kommunista pártok számlájára pedig körülbelül 10 000 áldozat írható. A magyarországi áldozatok száma mintegy 400 000 főre tehető.

Az alkotó a Porta Nigra közelébe, egy térre képzelte el Marx szobrát, de a pontos helyszínről és egyéb részletekről, közte a felállítás költségeiről később, a Kínával való további tárgyalások után döntenek.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére