Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fejkendõt vett fel az EU biztos, amikor az iráni elnökkel tárgyalt

Tóth Dalma

2016.10.30. 10:28

Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai biztosa fejkendõben tárgyalt szombaton Haszan Róháni iráni elnökkel.
TEHERÁN, 10:58

Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai biztosa fejkendőben tárgyalt szombaton Haszan Róháni iráni elnökkel.

A fejkendő kötelező viselet a nők számára Iránban, ahol egy vallási rendőrség felügyeli, hogy mindenki betartja -e az iszlám szabályait.

A tárgyalás központi témája Szíria volt. A biztos szerint az EU-nak együtt kell működnie Iránnal, mert az ország kulcsszerepet játszhat a régió problémáinak megoldásában - írja a DW.

Haszan Róháni a találkozó után arra figyelmeztetett, hogy terrorista kormányok és államalakulatok jöhetnek létre a közel-keleti és az észak-afrikai térségben. Az iráni elnök következetes fellépést követelt az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel szemben.

A terrorizmus elleni harcnak elsődleges fontosságúnak kell lennie a térség biztonsága szempontjából [...] Különben senki se lepődjön meg, ha a jövőben hirtelen „terrorista kormányok” kerülnek hatalomra a Közel-Keleten és Észak-Afrikában ”

– jelentette ki Róháni hangsúlyozva, hogy a szíriai és iraki terrorista akciók az egész világra komoly fenyegetést jelentenek.

A szíriai konfliktus rendezéséhez az ország lakóinak szabad választásokon kellene dönteniük saját államuk jövőjéről, és az Európai Uniónak is ezt kellene támogatnia – vélekedett az iráni elnök.

Zaríf méltatta az unió „konstruktív szerepét” a szíriai válságban, egyben hangsúlyozta, hogy országa kész a szorosabb együttműködésre az EU-val.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére