Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fehéroroszország csatlakozott Oroszország Ukrajna elleni háborújához

888.hu

2022.03.01. 13:20

Minszk csapatokat küld a Kijevtől északra fekvő Csernyihiv régióba.

 

Fehéroroszország kedden csatlakozott az ukrajnai orosz invázióhoz, az ország csapatai bevonultak az észak-ukrajnai Csernyihiv régióba”

erősítették meg a hírt az ukrán hatóságok.

 

Az ukrán parlament kedd reggel közzétett Twitter-bejegyzésében megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint fehérorosz csapatok ukrán földön tartózkodnak.

 

Fehérorosz csapatok léptek be a Csernyihivi területre. Az információt Vitalij Kijlov, az Északi Területi Védelmi Erők szóvivője erősítette meg. További részletek később”

– állt a tweetben.

 

Helyszíni jelentések szerint egy 33 egységből álló fehérorosz hadoszlop vonult be a Kijevtől északra fekvő régióba, ahol a mobilkommunikációt elvágták.

A fehéroroszországi bevetésre néhány nappal azután került sor, hogy Alekszandr Lukasenko önkényuralmi vezető népszavazást tartott arról az alkotmánymódosítási javaslatról, amely lehetővé tenné számára az ország feletti ellenőrzés megszilárdítását és Fehéroroszország nukleáris fegyvermentes övezet státuszának megszüntetését – megnyitva az utat az orosz atomfegyverek esetleges telepítése előtt.

Nem meglepő módon Lukasenko pártja nyerte a népszavazást, a résztvevők 65,16 százaléka szavazott igennel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére