Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fehérorosz hatóságok: lett határőrök erővel próbáltak kitoloncolni afgán migránsokat

888

2021.08.26. 19:30

A tájékoztatás szerint a fehérorosz határőröknek augusztus 25-én sikerült elejét venniük, hogy lett kollégáik huszonegy afgán migránst, köztük tizenegy gyereket erővel Fehéroroszország területére vigyenek vissza – közölte csütörtökön a fehérorosz határvédelmi bizottság.

A határvédelmi bizottság közölte, hogy az illegális bevándorlók csoportja augusztus 23-án érkezett Lettországba, ahonnan Németországba kívánták folytatni útjukat. A migránsok beszámolói szerint menedéket kértek a balti államban, ennek ellenére két nap múltán visszaszállították őket a fehérorosz határhoz, közölve velük, hogy Lettország nem fogad be illegális migránsokat.
Lettország augusztus 10-én rendkívüli helyzetet vezetett be a Fehéroroszországgal közös határon a hirtelen megnőtt illegális bevándorlás miatt. A november 10-ig érvényben lévő különleges jogrendben a határőrök felhatalmazást kapnak fizikai erő és különleges eszközök alkalmazására az illegális határátlépők feltartóztatása és visszaküldése érdekében.
Lettország emellett bejelentette, hogy felgyorsítja a Fehéroroszországgal közös, 173 kilométer hosszú határa mentén létesítendő 135 kilométeres kerítés építési munkálatait.
A balti államok azzal vádolják Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy szándékosan engedi át a migránsokat az EU felé, válaszul az országa elleni nyugati büntetőintézkedésekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az EU véglegesítette az orosz finomított kőolajtermékek vasárnaptól érvényes árplafonját

Véglegesen jóváhagyta az Európai Unió Tanácsa szombaton az Oroszországból származó vagy onnan exportált finomított kőolajtermékek árplafonjáról szóló megállapodást, amely február 5-én, vasárnap lép érvénybe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére