Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fehérorosz hatóságok: lett határőrök erővel próbáltak kitoloncolni afgán migránsokat

888

2021.08.26. 19:30

A tájékoztatás szerint a fehérorosz határőröknek augusztus 25-én sikerült elejét venniük, hogy lett kollégáik huszonegy afgán migránst, köztük tizenegy gyereket erővel Fehéroroszország területére vigyenek vissza – közölte csütörtökön a fehérorosz határvédelmi bizottság.

A határvédelmi bizottság közölte, hogy az illegális bevándorlók csoportja augusztus 23-án érkezett Lettországba, ahonnan Németországba kívánták folytatni útjukat. A migránsok beszámolói szerint menedéket kértek a balti államban, ennek ellenére két nap múltán visszaszállították őket a fehérorosz határhoz, közölve velük, hogy Lettország nem fogad be illegális migránsokat.
Lettország augusztus 10-én rendkívüli helyzetet vezetett be a Fehéroroszországgal közös határon a hirtelen megnőtt illegális bevándorlás miatt. A november 10-ig érvényben lévő különleges jogrendben a határőrök felhatalmazást kapnak fizikai erő és különleges eszközök alkalmazására az illegális határátlépők feltartóztatása és visszaküldése érdekében.
Lettország emellett bejelentette, hogy felgyorsítja a Fehéroroszországgal közös, 173 kilométer hosszú határa mentén létesítendő 135 kilométeres kerítés építési munkálatait.
A balti államok azzal vádolják Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy szándékosan engedi át a migránsokat az EU felé, válaszul az országa elleni nyugati büntetőintézkedésekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére