Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyverszünetet kötött a Hamász és Izrael

Bokor Gábor

2018.05.30. 10:36

Szerdán jelentette be az izraeli sajtó, hogy egyiptomi közvetítéssel létrejött a fegyverszünet Izrael és a Gázát uraló radikális Hamász között.
JERUZSÁLEM, 10:36

Szerdán jelentette be az izraeli sajtó, hogy egyiptomi közvetítéssel létrejött a fegyverszünet Izrael és a Gázát uraló radikális Hamász között.

A Hamász egyetértett a tűzszünettel, az izraeli hadsereg pedig mindaddig tiszteletben tartja a megállapodást, amíg nem lőnek az övezetből.

Az izraeli indoklás szerint azért fogadják el az egyezményt, mert nem kívánják kínos helyzetbe hozni Egyiptomot, mert szeretnék megőrizni Kairó közvetítő szerepét.

Jeruzsálemi illetékesek elmondták a Haaretznek, hogy ha újabb támadások érik a zsidó államot Gázából, akkor Izrael hevesebben fog reagálni. Az övezet szomszédságában lévő településeken a gyerekek negyede nem ment iskolába szerdán, noha a hadsereg polgári védelmi parancsnoksága közölte, hogy az oktatás zavartalan.

Kedd reggel óta mintegy száz aknagránátot és rakétát lőttek a Gázai övezetből Izrael felé, de ezek túlnyomó többségét elfogta és megsemmisítette a Vaskupola nevű rakétaelhárító védelmi rendszer.

Izrael csaknem harminc légicsapást mért a gázai fegyveres szervezetek infrastruktúrájára, azonban ezeket előzőleg kiüríthették a támadásoktól tartva, és emiatt nem érkeztek jelentések palesztin áldozatokról.

Kedden történt az eddigi legsúlyosabb, a Gázai övezetből Izrael ellen irányuló fegyveres támadás, miután a 2014-es „Erős szikla” hadművelet óta eltelt négy évben összesen mintegy hatvan rakétát és aknagránátot lőttek Izraelre az övezetből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére