Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyverkeznének a csehek

Forisek Ádám

2017.10.12. 23:38

Milos Zeman szerint érdemes lenne az európaiaknak amerikai mintára gondoskodniuk saját védelmükrõl, a közelmúlt terrortámadásait tekintve.
STRASBOURG, 23:38

Milos Zeman szerint érdemes lenne az európaiaknak amerikai mintára gondoskodniuk saját védelmükről, a közelmúlt terrortámadásait tekintve.

A cseh elnök az Európa Tanácsban mondott beszédében érvelt a fegyverviselés mellett. A kezdeményezés régóta napirenden van Csehországban, ám az Európai Unió rendre elgáncsolja a fegyverviselés alkotmányban történő rögzítését.

Az unión belül Csehországban vannak a leglazább fegyverviselési törvények. Érdekes tudnivaló, hogy Csehországban sokkal kevesebb lőfegyverrel történő visszaélés történik, mint például Nagy-Britanniában, ahol a fegyverek birtoklása szigorú szabályok között lehetséges.

A csehek azonban hajthatatlannak bizonyulnak, Zeman szerint a nemzetközi helyzet nagyon is indokolja a fegyverviselési jog elismerését. 

Az iszlám terrorizmus miatt nő a nemzetközi a bűnözés. Még ha nem is szeretem használni az ’iszlám terrorizmus’ kifejezést, akkor is el kell ismerni, hogy az esetek döntő többségében a terrortámadásokat muszlimok követik el”

– érvelt a politikus.

A nemzetközi bűnözés visszaszorítására pedig a rendőrség és hadsereg támogatása mellett „elég bátornak kell lennünk, hogy támogassuk a fegyverviselést is” Zeman szerint.

A tengerentúlon az USA alkotmányának második módosítása teszi lehetővé a lőfegyver birtoklását, Milos Zeman úgy véli, hogy az Egyesült Államok mintájára Európában is meg kell adni ezt a jogot az embereknek.

Mi, európaiak óvatosabbak vagyunk az amerikaiaknak. A Barcelonában történtek, és a sok-sok merénylet után azonban kijelenthetjük, hogy Európa és Amerika között nincs is akkora nagy különbség” 

– szögezte le Csehország elnöke. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére