Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyveresek támadtak a líbiai belügyminiszter autókonvojára

888.hu

2021.02.23. 09:45

Fegyveresek nyitottak tüzet vasárnap a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány belügyminiszterének autókonvojára Tripoliban – közölte az al-Marszad nevű helyi hírportál.

A tárcavezető környezetéből származó információ szerint

Fathi Basaghának nem esett bántódása.

A miniszter a nap folyamán látogatást tett a nemzeti olajvállalat, a NOC, illetve a rendvédelmi erők fővárosi székhelyén.

A fegyveresek a Tripoli nyugati városrészében található Dzsanzúr utcai kereszteződésben ütöttek rajta az autóoszlopon.

A tárcavezetőt védő biztonsági osztag a heves tűzharcban megölt egy támadót, és őrizetbe vett két embert, a miniszter egy testőre megsebesült.

Előzetes nyomozási eredmények szerint a támadók a fővárostól mintegy 45 kilométerre nyugatra található ez-Závíja kikötővárosból származhattak. Basagha korábban megfogadta, hogy fel fog lépni a Líbia nyugati területein nagy befolyással bíró milíciákkal szemben.

A tripoli egységkormány hamarosan átadja helyét Abdulhamíd Mohamed Dbeibeh nemrég megválasztott ideiglenes miniszterelnök kabinetjének. Basagha az ENSZ égisze alatt Svájcban megtartott választáson Dbeibeh kihívójaként indult a kormányfői tisztségért. A voksoláson a líbiai politikai élet, valamint a regionális és törzsi csoportok képviselői dönthettek az átmeneti vezetésről, amely az országot a 2021. december 24-én tartandó parlamenti és elnökválasztásig hivatott irányítani. A tárcavezető bár alulmaradt riválisával szemben, támogatásáról biztosította az ország új, átmeneti vezetését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére