Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyveresek megszálltak és rengeteg túszt is ejtettek egy rendõrõrsön Jerevánban

Bokor Gábor

2016.07.17. 14:28

JEREVÁN, 14:28

A fegyveresek egy júniusban letartóztatott katonai vezetőt akarnak elsősorban kiszabadítani.

Vasárnap reggel egy csoport fegyveres férfi megszállta Jereván egyik legnagyobb rendőrőrségét és számost túszt is fogva tartanak. Az első hírek szerint a helyszínre nagy számban kiérkező rendőrök túsztárgyaló segítségével próbálnak meg dűlőre jutni a fegyveresekkel. 

Az örmény hírügynökségek szerint a támadók a júniusban letartóztatott ellenzéki politikust és volt katonai parancsnokot, Jirair Sefiliant próbálják meg kiszabadítani. 

Sefilian volt az egyik legnagyobb kritikusa a most regnáló elnöknek, Serzh Sargsyannak. Leginkább a kormányzat azon döntéseivel nem értett egyet, ahogy a Hegyi-Karabah nevű örmények által lakott, de Azerbajdzsánhoz tartozó szakadár terület konfliktusát kezelte.

A két állam régóta harcban áll egymással, amit olykor-olykor egy fegyverszünet megszakít. A legsúlyosabb összecsapások a kilencvenes évek elején voltak, akkor harmincezer ember vesztette életét. A hírek szerint a fegyveresek a jelenlegi elnök lemondását követelik.

A kiszivárgott információk szerint a túszejtők és a rendőrök közül is sokan megsérültek, ám egyelőre nem sikerült megerősíteni ezt az információt. 

(Reuters)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére