Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Farage: Le Pen gyõzelme hatalmas fricska lenne az EU-nak

888.hu

2017.05.04. 08:28

Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt (UKIP) korábbi elnöke és alapítója elárulta, kit látna szívesen Franciaország következõ elnökeként.
LONDON, 08:28

Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt (UKIP) korábbi elnöke és alapítója elárulta, kit látna szívesen Franciaország következő elnökeként. 

Farage, aki az Európa Parlamentben sokáig együtt dolgozott Marine Le Pennel a Daily Telegraph-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Le Pen győzelmét reméli, ami egyébként szerinte nagyobb fejfájást okozhatna az EU-nak, mint a Brexit.

Farage azért is örülne Le Pen győzelmének, mert amellett, hogy ez fricska lenne az EU-nak, kedvezhetne az Egyesült Királyságnak is:

Pozitív kapcsolatot akar Nagy-Britanniával, és nyitott lenne a billateriális kereskedelmi kapcsolatokra a jövőben. Abszolút kész a pozícióra."

Farage ugyanakkor azt is elmondta, hogy soha sem akarta a UKIP és a Nemzeti Front kapcsolatát szorosra fűzni. Szerinte a párt gyökerei a Vichy francia korszakból erednek és az antiszemitizmus kódolva van bele, és ez rossz pozícióba hozta volna a UKIP-et.

Mindezekkel együtt ő mindig úgy tekintett Le Penre, mint egy modernkori Chauvinre. Szerinte a párt antiszemitizmusa Le Pen apjától ered, és emiatt tisztességtelenül kezelik őt, hiszen erről nem tehet, és a mai Nemzeti Front arculata más, mint korábban volt.

Farage Macronra is kitért, aki véleménye szerint úgy vágja el a politikai osztályok létrehozásának lehetőségét programjából, akár egy darab kartonpapírt.

Azt is elmondta, hogy ha Le Pen nyerne az problémás lenne az EU számára, így talán kicsit elterelné a figyelmet a Brexitről, ami igen kemény tárgyalásokat vetít elő az EU és az Egyesült Királyság között.

Brit perspektívából nézve, egy nagyon nehéz tárgyalás (Brexit - szerk.) előtt mi a legjobb nekünk? Kétségem sincs afelől, hogy Le Pen győzelme még a Brexitnél is nagyobb fejfájást okozna az EU-nak, épp ezért álltak be nyíltan Macron mögé"

– mondta Farage.
 
A francia elnökválasztás második fordulóját vasárnap tartják, amit mi is élőben közvetítünk majd.
 

(Breitbart, Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére