Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Faji alapon kezelik a koronavírusos betegeket New Yorkban

888.hu

2022.01.03. 20:40

A társadalmi igazságosság jegyében december 20-tól a betegek faji- és etnikai hovatartozását is figyelembe veszik a koronavírussal kapcsolatos kockázatok felmérésekor.

 

A New York állam egészségügyi minisztériuma által kiadott dokumentum értelmében az egészségügyi dolgozóknak figyelembe kell vennie a páciens faji- és etnikai hovatartozását a koronavírusos megbetegedésekkel kapcsolatos kezelések során.

Az államban “a faji és etnikai hovatartozást is figyelembe kell venni az egyéni kockázatok felmérésekor”, olvasható a rendeletben,

amely szerint a hosszútávú, szisztematikus egészségügyi- és társadalmi egyenlőtlenségek hozzájárulhatnak a koronavírus okozta halálesetek növekedéséhez. Ezen kijelentéseket az egészségügyi minisztérium annak ellenére tette, hogy az orvosok tagadják, hogy bizonyos rasszú emberek jobban ki lennének téve a koronavírus fertőzésnek, vagy a betegség súlyosabb lefolyású az esetükben.

Egy Staten Island-i orvos számolt be arról az esetről, amikor rákérdeztek a kezelendő páciensének rasszára. Mint mondta, az elmúlt hetekben két alkalommal írt fel a betegeinek egy koronavírus elleni gyógyszerből, az egyik gyógyszerész azonban azt kérte tőle, hogy a kezelés jóváhagyása előtt, mondja el, milyen rasszúak a páciensek.

Az orvosként eltöltött 30 éves működésem során még soha sem tették fel nekem ezt a kérdést, mikor kezelést írtam fel valakinek”,

mondta a névtelenséget kérő orvos.

Egy kiszivárgott e-mailben arról is írnak, hogy a koronavírus teszteknél egyes csoportok előnyt élveznek, és előbb kerülnek sorra a rasszuk miatt.

“A New York-i egészségügyi szolgálat elkötelezett amellett, hogy a faji egyenlőség és a társadalmi igazságosság segítségével javítsa az összes New York-i egészségügyi állapotát.

A faji igazságosság nem azt jelenti, hogy mindenkivel egyenlően kell bánni, hanem azt, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat és szolgáltatásokat oly módon kell elosztani, hogy kezelni tudjuk vele a strukturális rasszizmust, és a fehér privilégiumok által teremtett akadályokat egyaránt„ – írta meg a V4NA.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére