Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Facebook: mintegy 87 millió felhasználót érinthetett az adatgyûjtés

Nagy Gábor

2018.04.05. 07:28

A korábban ismertté váltnál több, vagyis mintegy 87 millió felhasználó személyes adatait oszthatták meg szabálytalanul a Cambridge Analytica nevû brit-amerikai politikai elemzõ és tanácsadó céggel - közölte a Facebook szerdán.
SAN FRANCISCO, 07:28

A korábban ismertté váltnál több, vagyis mintegy 87 millió felhasználó személyes adatait oszthatták meg szabálytalanul a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó céggel — közölte a Facebook szerdán.

Mike Schroepfer, a Facebook technológiai vezetője mikroblog bejegyzésében azt írta, hogy az érintettek többsége az Egyesült Államokban van.  

Eddigi sajtójelentések szerint a londoni székhelyű, New Yorkban is irodát fenntartó Cambridge Analytica 50 millió Facebook-profil adatait dolgozta fel a felhasználók tudta nélkül, és az amerikai, valamint a brit választások befolyásolására használta fel azokat.

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója és elnök-vezérigazgatója beismerte a Facebook "tévedését", teljes körű vizsgálatot ígért a Cambridge Analytica ügyében, és intézkedéseket jelentett be a személyes adatok védelme érdekében.  

A botrány nyomán a Facebook tőzsdei értéke zuhanórepülésbe kezdett, Mark Zuckerberg alapító elnök-vezérigazgatót pedig beidézték a kongresszusba meghallgatásra. Az Egyesült Királyság parlamentje is meghallgatta volna Zuckerberget, aki azonban ezt elhárította és csupán helyettesét küldte Londonba.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére