Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezúttal a Rammstein és még 90 ezer ember szívott az iszlám terrorveszély miatt

Sümeghi Lóránt

2017.06.03. 08:28

A német rendõrség elõállított két embert azzal összefüggésben, hogy terrorfenyegetés miatt meg kellett szakítani péntek este a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált - jelentette szombatra virradóra honlapján több németországi újság.
BONN, 8:28

A német rendőrség előállított két embert azzal összefüggésben, hogy terrorfenyegetés miatt meg kellett szakítani péntek este a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált – jelentette szombatra virradóra honlapján több németországi újság.

Péntek este terrorfenyegetés miatt megszakították a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált. Az ország nyugati részén, Bonn térségében fekvő Nürburgring autóversenypályán pénteken kezdődött zenei fesztivál szervezői közleményükben arról tájékoztattak, hogy a rendőrség elővigyázatosságból rendelte el a rendezvény megszakítását, és átkutatja a helyszínt.

Arra kérték a látogatókat, hogy kontrolláltan és nyugodtan hagyják el a területet.

Az esti koncerteket mind lemondták. A legfőbb attrakció az egyik leghíresebb német zenekar, a Rammstein fellépése lett volna. A szervezők reményei szerint szombaton akár folytathatják is a fesztivált. Helyszíni beszámolók szerint a mintegy 90 ezer fesztiválozó nagyobb fennakadás nélkül, rendezetten levonult a versenypályáról. A legtöbben szállásukra, a közeli sátortáborokba mentek. Az illetékes koblenzi rendőrkapitányság közölte, hogy a kiürítést konkrét értesülések miatt rendelték el, amelyek alapján nem lehetett kizárni, hogy terrorveszély fenyegeti a rendezvényt.

Szombatra virradóra azonban több német újság azt írta, hogy a gyanúsítottak mindketten a fesztiválszervezők alvállalkozói, és egy gyanús tárgyat csempésztek be a rendezvény helyszínére. Mindkettejüket kihallgatták, és egyes értesülések szerint legalább az egyiküket őrizetbe helyezték iszlamistákkal fenntartott állítólagos kapcsolata miatt. Az MTI szerint a sajtóinformációk helytállósságát hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére