Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt mondta a német édesanya, miután elítélték az iraki migránst, aki meggyilkolta a kislányát

Tóth Dalma

2019.07.11. 12:40

Szívszorító szavakat mondott az édesanya.

A wiesbadeni tartományi bíróság szerdán életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte azt az iraki migránst, aki 2018 tavaszán megerőszakolt és meggyilkolt egy 14 éves német diáklányt. Az ítélethirdetést követően a fiatal lány édesanyja könnyeivel küszködve nyilatkozott a német médiának, majd közösségi oldalán is megszólalt, ahol köszönetet mondott a családjának, a barátoknak, az ismerősöknek és azoknak az idegeneknek is, akik támogatták őt ezekben a nehéz időkben. Megjegyezte, hogy örül annak, hogy a szeretett lányának tragikus, kegyetlen és értelmetlen halála ennyi embert megmozgatott.

Sajnos ez a tisztességes ítélet nem hozza vissza szeretett lányomat. Mindazonáltal hálás vagyok az ítéletért, mert így a lányok és fiúk védve vannak ettől a hidegvérű, érzelemmentes, érzéketlen, gátlástalan szörnytől

– írta közösségi oldalán az édesanya.

Ali Bashar a bíróságon | Fotó: AFP

Diana Feldmann korábban nyilvánosan kritizálta Angela Merkel bevándorláspolitikáját lánya halála miatt.

A lányom vére Merkel kezeihez tapad

– mondta korábban, majd a Jerusalem Postnak nyilatkozva ismét odaszúrt a kancellárnak:

Merkel ezt nem értheti meg, mert neki nincs gyereke. Nem tudja, mit jelent elveszíteni egy gyereket.

A kislánynak még 2018. május 22-én veszett nyoma a Frankfurthoz közeli Mainzban. Holttestét 2018. június elején találták meg Wiesbadenben, egy menekülttáborhoz közeli erdős területen. A gyilkos ebben a táborban lakott. Ali Bashar azonban családjával együtt visszautazott Irakba. Hamis papírokkal Düsseldorfból repülővel Isztambulba, onnan pedig az észak-iraki Erbílbe mentek. A hatóságok egy különleges hívóközpontot hoztak létre, valamint arab és török nyelven is felhívást intéztek a nyilvánossághoz az iraki férfi kézre kerítése érdekében. Bashar ismert volt a német hatóságok előtt, ugyanis egy 11 éves lány megerőszakolásának gyanújába keveredett a menekülttáborban, sőt rablással is gyanúsították. A nyomozás ez ügyben azonban eredménytelenül zárult. Susannát is megerőszakolta a gyilkosság előtt.

A német politikai spektrum minden szögletéből sürgették a történtek alapos kivizsgálását, kifejezetten annak felderítését, hogy hogyan tudta az iraki férfi és családja elhagyni Németországot. A család még 2015-ben érkezett Németországba, a 20 éves fiú szüleivel és öt lánytestvérével együtt kért menedéket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére