Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt kiabálták a magyaroknak az ukrán nacionalisták

Tóth Dalma

2017.03.18. 20:59

A kárpátaljai ukrán nacionalisták a "nemzetek Európája" mellett és a liberalizmus ellen tartottak fekete ruhás felvonulást Kárpát-Ukrajna kikiáltásának 78. évfordulója alkalmából.
UNGVÁR, 20:58

A kárpátaljai ukrán nacionalisták a "nemzetek Európája" mellett és a liberalizmus ellen tartottak fekete ruhás felvonulást Kárpát-Ukrajna kikiáltásának 78. évfordulója alkalmából.

A felvonulást a Karpatszka Szics szélsőjobboldali alakulat szervezte szombaton Ungváron.

A résztvevők fele iskoláskorú fiatal lehetett. Fekete ruhát öltöttek és arcukat is fekete maszkkal takarták el. A felvonulók körülbelül 150-en voltak és nacionalista jelszavakat ordibáltak, miközben átvonultak Ungváron. Sötétedés után fáklyákat gyújtottak – írja az MTI.

A Petőfi téren, a költő szobra mellett elhaladva, ahol egy évvel ezelőtt a "Késhegyre a magyarokkal!" mondatot kiáltozták, ezúttal – szabatos fordításban – az "Idegen, vésd az agyadba, itt ukrán a gazda!" jelszót skandálták, ami többször elhangzott a menet haladása során.

A felvonulás fő jelszava a "Nemzetek Európáját, nemet az Európai Unióra!" volt.

A menet indulása előtt Tarasz Deak, a Karpatszka Szics vezetője a sajtónak elmondta, a nacionalisták 2011 óta emlékeznek meg fáklyás felvonulással Kárpát-Ukrajna 1939. március 14-i kikiáltásáról. A felvonulással továbbá azon ukrán hősök előtt akarnak tisztelegni, "akik fegyverrel a kezükben estek el a Horthy admirális több ezer fős csapataival vívott harcban". Szerinte ez a küzdelem "élesztette újjá az ukrán lelkiséget a kárpátaljai emberekben".

Kifejtette, hogy jelenleg hasonló időket élünk, mint 78 évvel ezelőtt, de most a nemzetek Európájáért és a liberális dekadencia ellen kell küzdeni, és "fel kell készülni a kontinensen várható vallásháborúra", amely – mint vélekedett – az Európát elárasztó muzulmán menekültek miatt fog kitörni.

A kárpátaljai ukrán nacionalista politikus kijelentette, az egyik fő feladatnak Kárpátalja "sima" ukránosítását tekinti, mert szerinte komoly gondot jelent, hogy a határ menti magyar falvak lakossága nem beszél ukránul, és nem is akar megtanulni, ezért "nem érzékeli, hogy Ukrajnában él". Úgy vélte, növelni kell a magyar településeken a tanárok fizetését, hogy hatékonyabb legyen a magyarok tanítása ukrán nyelvre, amelynek az elsajátításával majd tudatosul bennük, hogy Ukrajnában élnek.

Deak hangsúlyozta: a Karpatszka Szics összefogásra törekszik a szomszédos országokban élő "bajtársakkal", ezért - demonstrálandó, hogy a szervezet nem soviniszta - a mostani felvonulásra Magyarországról és Szerbiából is meghívtak "harcostársakat".

Tarasz Deakot 2016 decemberében tartóztatták le, miután az alsóvereckei ellenőrzőponton fegyvert találtak az autójában.

A szervezet vezetőjét két másik aktivistával együtt fogták el. A nacionalista szervezet tagjainak az ellenőrzőpont közelében elromlott az autója. A rendőrök odaérve az autó átvizsgálása közben, a csomagtartóban fegyverre bukkantak – írta a Kárpát Hír még decemberben.

Az aktivisták közösségi oldalakon magyarázva az esetet nem tagadják, hogy ez tényleg így volt, de állításuk szerint azok csak fegyver makettek voltak, amit oktatás céljából szállítottak a kocsiban, mivel gyakran látogatnak meg iskolákat, ahol hazaszeretetre nevelik a gyerekeket.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

Két páncélozott Mercedest szállítottak tavaly Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek Hollandiából Kínán, Japánon, Dél-Koreán és Oroszországon keresztül annak ellenére, hogy nemzetközi szankciók tiltják a luxuscikkek exportját az elzárt ázsiai országba.

Világkép: így festett a kedd esti holdfogyatkozás

Csodaszép részleges holdfogyatkozás volt az éjjel, a jelenséget nemcsak Magyarországról lehetett megfigyelni.

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

A május 29-i budapesti hajókatasztrófa vizsgálata során felvett tanúkihallgatási jegyzőkönyvek arról árulkodnak, hogy nemcsak az előzésre vonatkozó hajózási szabályokat, hanem a vízen való találkozás, illetve a hajóútvonalak keresztezésének a szabályait is megsérthette a Viking Sigyn kapitánya.

Hatalmas a sivalkodás Trump karcos tweetje miatt

Hatalmas a sivalkodás Trump karcos tweetje miatt

A bevándorláspárti demokraták visszatértek az ősi stratégiájukhoz: rasszizmussal vádolják Trumpot.

Tuti negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott

A spanyolokat is letudta Märcz Tamás együttese.

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Sűrű két nap áll a magyar rendőrök mögött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére