Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezrek tûnnek el Európában

888.hu

2016.02.03. 20:18

A nap témája a 888.hu-n.

A német bűnügyi hivatal szerint jelenleg csaknem ötezer olyan kísérő nélkül érkezett gyermeket és fiatalkorút tartanak nyílván az országban, akik egyszerűen eltűntek. Egészen pontosan 2016. január 1-éig 4749 fiatal migránsnak veszett nyoma - az adatok szerint a 13 évesnél fiatalabb gyermekek közül 431-en, a 13-18 év közötti korosztályból 4287-en vannak azok, akik hollétéről a hatóságoknak nincs fogalma.

A képet valamennyire árnyalja, hogy ez mindössze egy „pillanatkép”, ugyanis a hivatal vezetője szerint az eltűnt gyerekek egy része előszokott kerülni, méghozzá egészen hamar.

Ezzel akár véget is érhetne a cikk; hátradőlhetnénk és megnyugodhatnánk: nincs itt probléma, hiszen megkerülnek. Csakhogy a legkevésbé sincs így.

Az Europol – európai rendőri együttműködés szervezete – szerint ugyanis az elmúlt két évben több mint 10 000 gyermekkorú migráns tűnt el nyom nélkül szerte Európában. Ez rengeteg. Főleg, ha azt vesszük, hogy összesen 26 000 kísérő nélküli gyermek és fiatalkorú érkezett eddig a kontinensre.

A rendőri szervezet szerint komoly a veszélye annak, hogy ezeknek a gyerekeknek a sorsa az lesz, hogy ilyen-olyan módon az európai szervezett bűnözés kezébe kerülnek. Sokukat szexuálisan zsákmányolhatják ki, de a rabszolgaság és a bűnözői csoportokhoz való csatlakozás veszélye is fenyegeti őket.

Persze nem minden eltűnt gyermek kerül rosszkezekbe.

 

Nem mindnyájukat használják ki a bűnözők, többük különböző családtagokhoz kerülnek. Csak nem tudjuk, hogy merre vannak és kivel"

– nyilatkozta Brian Donald, az Europol vezérkari főnöke.

A legnagyobb probléma Olaszországban van, ott 2015. májusáig 5000 kísérő nélküli gyermek és fiatalkorú tűnt el, de októberre a svédországi Trelleborg városából is azt jelentették, hogy ezer migráns gyermek hollétéről egyszerűen fogalmuk sincs.

Ráadásul az Europol információi szerint azok a bűnszervezetek, akik az Európán belüli emberkereskedelemért felelnek, mostanra egyértelműen a migránsokat vették célba.

A bevándorló gyerekek egy része sajnos már azelőtt az embercsempészek áldozatává válik, hogy egyáltalán Európába jutna. Ugyanis egyre többször vannak azok közt gyerekek, akik a Égei-tengerbe vesznek mikor az őket szállító rozoga hajók elsüllyednek.

 

De nem csak a fiatalok tűnnek el, hanem mindenki.

Csak Svédországból 14 000 bevándorlónak veszett nyoma, de Németországban is hatalmas problémát jelent az eltünedező migránsok.

Azonban ezek az esetek annyiban különböznek a kísérő nélkül érkezett gyermekekétől, hogy nagyrészt a deportálás elől menekülve döntenek a felszívódás mellet. Svédországban több mint 80 ezer migránsnak utasították el a menedékjogi kérelmét, akik egy részét a hatóságok szépen hazareptetik anyaországukba, de sokan inkább nem kérnek az ingyenes repülőútból. A hatóságok ezekről az emberekről csak gyanítják, hogy hol lehetnek – egy részük az országban bolyong, míg mások már elhagyták az országot.

Hasonló a helyzet a németeknél is, ahol még októberben fakadt ki a brémai vezetés, hogy egyre többen ahelyett, hogy végigmennének a bevándorlók számára kötelező eljárásokon, inkább továbbállnak és ellenőrizetlenül vándorolnak Európán belül.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére