Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért állnak közel Károly kerceg szívéhez az erdélyi magyarok

888

2020.11.25. 21:10

Károly herceg a Rhédey család leszármazottja.

Az erdélyi magyarokról is beszélt a brit királyi család tagja a román–brit diplomáciai ünnepségen. Elmondása szerint e hely iránti szeretete családi gyökereihez köthető: Károly herceg dédnagymamáján, Mária királynőn keresztül az erdélyi magyar Rhédey család leszármazottja – írja a corvinak.hu

Az Egyesült Királyság és Románia között fennálló diplomáciai kapcsolatok 140. évfordulója alkalmából a herceg egy videóban mesél az ország sokszínűségéről. Károly herceg a következőket mondja:

„Az Egyesült Királysághoz hasonlóan Románia is rendkívül sokszínű ország, a különböző kultúrák, vallások, nyelvek és nemzetiségek páratlan mozaikja. Számomra Románia nemzeti életének legkiemelkedőbb és legegyedülállóbb vonása az, hogy székelyek, erdélyi szászok, dunai svábok, zsidók, törökök, tatárok, magyarok, romák, lipovánok és több mint egy tucat más etnikum él együtt a román nyelvű népességgel. Végtelenül szerencsésnek érzem magam, amiért számos alkalommal járhattam Romániában, és megismerhettem megannyi olyan román és brit embert, akik kiemelkedő munkát végeznek a két nemzet közötti kapcsolat megerősítése érdekében.

Ez a kapcsolat közel áll a szívemhez a számomra kedves családi kötelékek miatt, hiszen dédnagymamámon, Mária királynőn keresztül Rhédey Klaudia grófnő leszármazottja vagyok, aki a székelyek lakta Erdőszentgyörgyről származik.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére