Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezekrõl biztosan hazudott Clinton

Sümeghi Lóránt

2016.05.20. 13:58

A teljesség igénye nélkül szép kis összesítés állt össze a demokraták elnökjelölt aspiránsáról.
WASHINGTON, 13:58

A teljesség igénye nélkül szép kis összesítés állt össze a demokraták elnökjelölt aspiránsáról.

A Clinton-családban az őszinteséget soha sem tartották nagyra. Mindenki emlékszik Bill Clinton hírhedt mondataira, amikor elszántan hazudott a média kereszttüzében arról, hogy mégis mi történt közte és Monica Lewinsky között. Ezúttal ideje felemlegetni, hogy felesége, Hillary miként műveli a csúsztatás mesterségét.

Hillary a homofób?

Egy progresszív demokrata mindig is a szívén viseli a kisebbségek érdekét, főként ha a homoszexuálisok házasságáról esik szó. Legalábbis ezt szokták mondani. Ám Hillary nehezen tanult bele álságosan nyitott szerepébe. Ugyanis 2004-ben még egy interjúban azt nyilatkozta: 

úgy gondolom a házasság egy olyan szent kötelék, amely férfi és nő között jön létre."

Majd 2010-ben egy következő beszélgetésben kerek-perec kimondásra kerültek a demokraták által sátáninak titulált szavak:

nem támogatom az egyneműek házasságát."

Az egykori First Lady véleménye alapján akár még republikánus-jelöltként is indulhatott volna a közelgő választásokon, azonban e tény feltehetően a tanácsadóinak is feltűnt. Így gyorsan megelőzve a bajt, Hillary hirtelen pálfordulással kijelentette 2013-ban, hogy

támogatom a leszbikusok és homoszexuálisok házasságát!"

Radikális progresszív vagy mérsékelt baloldali?

Az Egyesült Államokban a demokrata oldalnak is megvannak a saját politikai törésvonalai, így az elszánt progresszív baloldaliak gyakran szemben állnak a mérsékeltebb, centrális erőtérben mozgó szocialistákkal. Hillary Clinton mindkét irányba szeret elköteleződni, ám szélkakas retorikáját nem szívesen ismeri be. 

A New Hampshire-i előválasztás kapcsán - amely egy köztudottan radikálisabb, progresszív államnak számít - Clinton így nyilatkozott:

támogatom mind azt, amely a progresszív értékekért harcol"

Azonban az Ohio-i előválasztások kampányán már ismételten identitást váltott, hogy igazodjon a mérsékeltebb állam szavazótáborához: 

ha az a legnagyobb bűnöm, hogy a politikai paletta közepén szeretek tartózkodni, hát legyen." 

A Wall Street farkasa, vagy mégsem?

Az amerikai elnökválasztások sajátossága a gigavállalatok által nyújtott támogatások felhasználása a sikeres kampányok érdekében. Clinton nem szenved hiányt az efféle donorokban, ám mindent megtesz annak érdekében, hogy magát az átlagemberek oldalán harcoló politikusnak állítsa be.

Hillary nyilvános támogatói listáján többek között azok a befektetési bankok szerepelnek, amelyek nagymértékben kivették a részüket a gazdasági válság körüli káoszban. Név szerint a Citigroup Inc., a Goldman Sachs, a JPMorgan Chase és a Morgan Stanley. Ennek ellenére Hillary a kampányturnéján az átlagember szerepében úgy nyilatkozott:

az óriásbankok jelentik a legnagyobb kockázatot az árnygazdaság kérdésével kapcsolatban."

Ám a Wall Street kapcsán sem igazán kiforrott Clinton véleménye, hiszen ha épp úgy adódik, bármelyik irányba szívesen hazudik. Az idei előválasztási fellépésén szóba került a szociális érzékenység témája, melyre a demokrata-jelölt így reagált:

2007 decemberében személyesen szólítottam fel a Wall Street-i spekulánsokat, hogy hagyják abba a kockázatos tevékenységüket."

Azonban akik figyelemmel kísérték még 2007-ben Bill Clinton feleségének tevékenységét, azok jól emlékezhetnek szigorú, kritikus szavaira, amikor a meggondolatlan ingatlanvásárlókat tette felelőssé a válság kirobbanásáért:

nem elsősorban a Wall Street-é a felelősség, hanem az ingatlanvásárlóké"

Egyszóval Clinton ezekben a meghatározó kérdésekben biztosan hazudott, azonban hol van még vége a demokraták kampányának?

(Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth Anna hamarosan megszülető kisbabája miatt egy időre hátrébb lép a politikai nyilvánosságtól, azonban az anyai örömök előtt nem akarta nyom nélkül itt hagyni a politika porondját. Facebookján azt jelezte, hogy a Momentum az a párt, amely a jövőben a legerősebb lesz az ellenzéki oldalon. Övé lesz a vezető szerep.

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

A globális balliberális hálózat egyik kulcsszereplője szervezhette a magyarországi ellenzék amerikai finanszírozását a 2022-es választási kampányban – írja az Origo.

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

A miniszterelnök az idősek napjának alkalmából szólt a nyugdíjasokhoz.

Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Zelenszkij: Kijev NATO-tagságért folyamodik

Azt mondja, de facto már végigjárták a NATO-ba vezető utat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére