Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezeket a no-go zónákat nem ismeri a BBC

Bokor Gábor

2016.09.21. 18:58

A liberalizmusáról híres brit közmédia kedd esti mûsorában vette elõ a magyar külügyminisztert és arról próbálták meggyõzni, hogy a nagyvárosokban nincsenek olyan kerületek, ahová a bevándorlókon kívül más nem tehetné be a lábát. Most megmutatjuk, hogy de, mégis vannak.
LONDON, 18:58

A liberalizmusáról híres brit közmédia kedd esti műsorában vette elő a Szijjártó Pétert, és arról próbálták meg meggyőzni, hogy a nagyvárosokban nincsenek olyan kerületek, ahová a bevándorlókon kívül más nem tehetné be a lábát. Most megmutatjuk, hogy de, mégis vannak.

Kedden a BBC Newsnight című műsor vendége volt a jelenleg New Yorkban tartózkodó magyar külügyminiszter.  

A műsorvezető,  Evan Davis a magyar embereknek kiküldött szórólapról kérdezte a politikust. A kiadvány bemutatja, hogy mely állam – köztük Nagy-Britannia – nagyvárosaiban vannak olyan „no-go zónák”, ahová a bevándorlókon kívül más nem teheti be a lábát.

Davis pökhendi stílusban kérdezgette Szijjártót, hogy ő valóban elhiszi-e a híreszteléseket, és azt, hogy vannak az Egyesült Királyságban no-go zónák. 

Bár a külügyminiszter megválaszolta a kérdéseket, a műsorvezető képtelen volt leállni és tovább szidalmazta a szórólapot, többek közt hazugságnak nevezte, és kijelentette, hogy a kormány kiadványa csak lejáratja az országot. 

Valószínűleg Davis annyira elkerüli azokat a területeket, hogy meg is feledkezett a létezésükről. Most megmutatjuk, milyenek ezek a zónák. 

London, Egyesült Királyság

Európa egyik legnagyobb városában annyira túltolták a bevándorlók beeresztését, hogy a tősgyökeres britek aránya már csak mindössze 45 százalék. A városban óriási gondot okoznak a bevándorlók és azok leszármazottjai, hisz a metropoliszban működő mecsetekben könnyen radikalizálhatják  a fiatalokat.

Így nem csoda, hogy innen csatlakozott a legtöbb terrorista az Iszlám Államhoz. Azonban a szélsőséges iszlamista nézeteket már a városon belül is alkalmazzák. Az önkéntesekből létrehoztak egy "sharia-patrol" nevű szervezetet, mely tagjai a parkokban járőröznek és dohányzó, söröző fiatalokat félemlítenek meg és zavarnak el máshová. 

A Londonban készült videón látható "járőrök" több emberbe is belekötöttek, akik szerintük nem a muszlim szabályoknak megfelelően öltözködtek vagy viselkedtek. A padokon söröző, beszélgető fiataloknak elmagyarázták, hogy amíg az ő felügyeletük tartott területen vannak, addig tiszteletben kell tartaniuk az ő szabályaikat és nem ihatnak alkoholt. Ám ez még nem minden: az egyik rövid szoknyát viselő nőre durván rászóltak, mondván, hogy így egy nő nem léphet ki az utcára, mert azt tiltja az ő vallásuk. A megfélemlített nő elmondta, hogy a brit törvények nem tiltják ezt a fajta kinézetet, ám a muszlimok közölték vele, hogy abban a negyedben az iszlám törvények felülírják az államét. 

A járőrözők közt ott volt Abu Rumaysah is, aki később Szíriába ment harcolni, és több, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által készített kivégzésről készült felvételen is szerepelt. A hóhért később a brit média csak Dzsihádi Sidnek nevezte el. 

A kelet-londoni no-go zónák egyik legismertebb alakja a pár héttel ezelőtt letartóztatott Anjem Choudary. A hitszónok a város mecseteiben rendszeresen hirdette szélsőséges nézeteit. Számos interjú is készült vele, melyekben minden alkalommal kifejtette, hogy ő bizony mindenben egyetért az Iszlám Állammal és az az álma, hogy egyszer fekete zászló lobogjon a brit parlament tetején. 

Ezek láttán kijelenthető, hogy Evan Davis és a BBC a homokba dugja a fejét és attól, hogy ők nem veszik észre, vagy nem akarják észrevenni, még vannak problémák és vannak no-go zónák.

Ám ilyen kerületek nemcsak a szigetországban, hanem szerte a kontinensen előfordulnak: 

Brüsszel, Belgium 

A belga fővárosban van a kontinens egyik legismertebb no-go zónája. Molenbeek negyedben rendszeresek az erőszakos bűncselekmények, így aki csak teheti, nem teszi be a lábát a javarészt bevándorlók lakta negyedbe.

Innen származnak azok az Iszlám Államhoz tartozó terroristák is, akik 2015 novemberében Párizsban hajtottak végre összehangolt terrortámadást. A merényletsorozatban több mint százan életüket vesztették és közel félezer ember pedig megsérült. 

Berlin, Németország

A német főváros egyik legnagyobb bevándorlók lakta negyede Neukölln. A statisztikákból kiderül, hogy itt történik arányaiban messze a legtöbb bűncselekmény. Egyes hírek szerint ebbe a kerületbe még a rendőrök is félve, csak nagyobb csoportban mernek bemenni. A lakók között kiemelkedően magas a munkanélküliség, ezzel is magyarázható, hogy a javarészt fiatalokból álló csoportok rendszeresen galerikbe verődve randalíroznak az utcákon. 

Kedves BBC, csak szólni szerettünk volna, hogy igenis vannak olyan no-go zónák, ahová rendőrök nem, vagy csak félve merik betenni a lábacskájukat. Jobb ha hozzászoksz, ilyenből még több lesz. 
Üdv Budapestről! 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére