Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez durva: egy ember ötszáz másikat fertőzött meg koronavírussal egy ghánai halfeldogozóban

G. Fodor Gábor

2020.05.11. 06:06

Egyetlen koronavírusos dolgozó fertőzött meg 533 másikat Ghánában, a tengerparti Tema város egy halfeldolgozó üzemében – mondta vasárnap esti nyilatkozatában a nyugat-afrikai ország elnöke.

A ghánai egészségügyi hatóságok péntek este jelentették az ipari létesítményben kialakult járványgócot, de részletekkel nem szolgáltak. „Mind az 533 személy egyvalakitől kapta el a fertőzést” – állította most az államfő anélkül, hogy kitért volna arra, hogyan terjedt el a Covid-19 betegség a gyárban, és hogy voltak-e a létesítményben elővigyázatossági intézkedések. A halfeldolgozóban azonosított fertőzöttekkel 4700-ra nőtt az országban március közepe óta talált megbetegedések száma, ezzel a térségben Ghánában találták a legtöbb Covid-19-esetet.

Az elnök vasárnap este arról is beszélt, hogy eddig 22 ember vesztette életét a koronavírussal összefüggő okok miatt, 494-en ugyanakkor már felgyógyultak a betegségből. Az elnök állítása szerint a járvány kitörése óta elvégzett, több mint 160 ezer vírusteszttel Ghána Afrika összes többi országát megelőzi az egymillió lakosra vetített tesztek arányában.

Az elnök továbbá bejelentette a nyilvános gyülekezések tilalmának május végéig történő meghosszabbítását, és hogy továbbra is zárva maradnak az iskolák és az egyetemek. A gazdaság leállása keltette aggodalmak miatt Akufo-Addo ugyanakkor könnyített a Ghána két legnagyobb városában, Accrában és Kumasiban április 19-én elrendelt kijárási korlátozásokon.

Fotó: Nipah Dennis / AFP

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére